Afbeelding
Eigen foto

Staatsbosbeheer en FlevoProms nemen je mee op muzikale reis door bijzondere natuur

· leestijd 1 minuut Cultuur

FLEVOLAND - Ook in coronatijd kruipt het bloed waar het niet gaan kan: De FlevoProms, een initiatief om Flevolandse amateurmusici met elkaar te verbinden, werkt ook in coronatijd aan een prachtig project.

Een Promsconcert kent vaste ingrediënten. Hiervoor zijn een (jeugd) symfonieorkest samengevoegd met een band en een koor. In 2021 zouden zij tijdens een live-concert een muzikale reis over de wereld presenteren. Zonder samen te kunnen komen om te repeteren én met de vele uitdagingen die gepaard gaan met het organiseren van een concert, is het helaas niet mogelijk dit concert te geven. Toch zal het publiek straks vanuit huis een prachtig concert, inclusief bijzondere reis kunnen beleven. Hiervoor worden op dit moment filmopnames op bijzondere plaatsen in de provincie gemaakt.

Voor de FlevoProms is Staatsbosbeheer hierin een belangrijke partner gebleken. Samen werd een plan opgesteld om, zonder de natuur te verstoren, toch op muzikale en theatrale wijze een bijzondere ervaring neer te zetten. Na een aantal overleggen lag er een goed en gedegen plan van aanpak. Nadat de boswachters verschillende locaties hebben geschouwd kwamen de Slenk in de Hollandse Hout, onderdeel van de Oostvaardersplassen en de Groene Kathedraal bij Almere naar voren als goede filmlocaties.

Zo verrassend als de natuur zelf zijn de muzikanten die af en toe ‘in het wild’ te vinden zijn en hun best doen om muziek te ‘playbacken’. In de film nemen de muzikanten je mee op safari door dit prachtige natuurgebied; een reis die met liefde en respect voor de natuur gemaakt wordt.

Ook de Groene Kathedraal bij Almere zal terug te zien zijn in de bijzondere film, dit van zichzelf al statige stuk natuur, is voor de opnames boom voor boom in het licht gezet. Een letterlijk en figuurlijk lichtpunt in een, zeker op dat moment nog, moeilijke tijd. Voor het eerst in een jaar tijd konden de koorleden, hetzij op grote afstand, samen zingen in een sprookjesachtige Kathedraal.

De komende weken zullen de musici nog enkele scènes opnemen op bijzondere locaties in Flevoland. Binnenkort duiken zij de studio in om ook de muziek achter de filmbeelden op te nemen.

In de aankomende winter is de film vanuit huis te beleven. Letterlijk beleven, want de film wordt als Virtual Reality 3D-film opgenomen. Buiten de Flevolandse natuur zijn ook bijzondere attracties en hotspots op bijzondere wijze bekijken; “alsof u er zelf werkelijk bij staat.”

Meer informatie op www.flevoproms.nl

Afbeelding