Afbeelding
Landschapsbeheer Flevoland

Het kan altijd nog groener!

Cultuur

ZEEWOLDE - Bij de vijftien scholen met groene leerlingen worden de pleinen steeds groener, meldt Landschapsbeheer Flevoland. “Pleinen waar de grijze tegels plaats hebben gemaakt voor groen, pleinen die uitnodigen om buiten les te geven, pleinen waar de kinderen over boomstammen kunnen klimmen, door wilgentunnels rennen of gefascineerd kunnen kijken naar een vlinder die zijn lange roltong in een bloem steekt.”

Maar het kan volgens Landschapsbeheer Flevoland altijd nóg groener. Daarom hebben de meeste scholen het aanbod van Landschapsbeheer voor botanische verwilderingsbollen enthousiast aangenomen. Dit najaar zorgen de leerlingen dat ze de grond in gaan. “Bij de Omniumschool in Zeewolde lukte dat vorige week; misschien wat laat, maar ja, corona…. Ook op dit plein zullen de bollen dus komend voorjaar voor kleur en vrolijkheid zorgen. En een welkome nectar- en stuifmeelbron zijn voor insecten.”

Het druilerige weer mocht de pret niet drukken. Met veel enthousiasme werden de biologische krokussen en narcisjes geplant. En gelijk bleek weer waarom het zo leuk is om met de kinderen naar buiten te gaan. Tijdens deze ‘plantles’ werden er veel regenwormen opgegraven, dunne en dikke. “Niks griezelig”, vonden ze, “maar juist reuze interessant.” Vooral de dikke wormen werden uitgebreid bekeken. Zomaar onverwacht een wormenlesje voor deze groene leerlingen.

Meer informatie: www.landschapsbeheerflevoland.nl

Afbeelding
Serkan en Emine vinden in Zeewolde rust en warmte terug Algemeen Instagram 21 apr, 21:25
Afbeelding
Snipers Heren 1 kampioen en promoveert naar tweede divisie Sport Instagram 21 apr, 17:57
Afbeelding
Vijf supermuzikale malloten: Släpstick in 'Schërzo' Cultuur Instagram 21 apr, 14:56