Archieffoto carbidschieten Zeewolde 2019
Archieffoto carbidschieten Zeewolde 2019 Erik Wallenburg

Carbidschieten mag alleen met toestemming

Cultuur

ZEEWOLDE – In de Zeewolderhoek, op een speciaal daarvoor afgezet gebied, mag op vrijdag 31 december van 10.00 tot 17.00 uur met carbid geschoten worden. Net als vorig jaar moet je je wel eerst aanmelden om mee te mogen doen.

Aanmelden
Carbidschieten mag alleen als je in Zeewolde woont en als je je vóór 30 december hebt aangemeld bij de gemeente. Aanmelden kan via een online aanmeldformulier op www.zeewolde.nl/carbid. Via een e-mailbericht hoor je of je aanmelding is goedgekeurd. Er zijn inmiddels al 11 aanmeldingen binnengekomen. 

BOCK (Bewust Oplettende Carbid Knaller)
Om het carbidschieten veilig en zonder ongelukken te laten verlopen moet er per carbidbus een BOCK (Bewust Oplettende Carbid Knaller) aangewezen worden. Deze persoon houdt in de gaten of het carbidschieten goed en veilig verloopt. Daarnaast dient elke deelnemer zich aan de geldende coronamaatregelen te houden dus: 1,5 meter afstand houden en niet meer dan 2 personen per carbidbus. Meer informatie en tips: www.wieisdebock.nl 

Vuurwerkverbod
Vuurwerk verkopen en afsteken tijdens de jaarwisseling is verboden. Steek je wel vuurwerk af dan loop je het risico een boete te krijgen. Jongeren tot en met 17 jaar wacht een alternatieve straf georganiseerd door bureau Halt.