Afbeelding
FlevoMeer Bibliotheek

Voorleesrobot leest voor in FlevoMeer Bibliotheek

Cultuur

ZEEWOLDE - Boekjes, tablets en smartphones hebben een grote aantrekkingskracht op de allerkleinsten. Binnen een klik bevinden ze zich in een andere wereld. Maar dreumesen, peuters en kleuters zijn nog te klein om hier wijs mee om te gaan. Begeleiding van ouders en verzorgers is nodig om ervoor te zorgen dat kinderen veilig op ontdekking kunnen gaan. Bij Bibliotheek Zeewolde wordt daarom op vrijdag 1 april aandacht gevraagd voor mediawijsheid in de opvoeding van jonge kinderen.   

Een heuse voorleesrobot zal een verhaal voorlezen gevolgd door een gesprek over robots en technologie. Juist bij hele jonge kinderen kun je al beginnen om te praten over wat een robot is en hoe het werkt. Het is natuurlijk geen mens, maar ook niet helemaal een ‘gewoon’ stuk speelgoed. Rianne van den Berge van Windesheim is aanwezig om de robot te laten voorlezen en om vragen te stellen aan de kinderen.

Expertcoach mediaopvoeding
Tevens is een expertcoach mediaopvoeding te gast om antwoord te geven op vragen zoals: kun je een kind alleen met een tablet, tv, smartphone of boekje laten spelen? Hoe begeleid je een kind stap voor stap in de digitale wereld? Hoe zet je media in, zodat een kind er ook iets van leert en sprongen maakt? En hoe maak je keuzes die aansluiten op de ontwikkeling van het kind?

Aanmelden voor het voorlezen met de robot? Reserveer een gratis kaartje via www.flevomeerbibliotheek.nl. De Media Ukkiemiddag in Zeewolde is van 15.30 tot 17.00 uur.

Tijdens de Media Ukkie Dagen van 25 maart tot en met 1 april 2022 wordt in alle bibliotheken in het land aandacht gevraagd voor mediawijsheid in de opvoeding van kinderen van 0 tot 6 jaar. Met het thema swipe, stap, sprong wordt antwoord gegeven op allerlei mediavragen. Meer informatie en tips:  www.mediaukkiedagen.nl