Afbeelding
eigen foto

IVN Paas(ei)activiteit voor kinderen

Cultuur

ZEEWOLDE - IVN Zeewolde organiseert op Tweede Paasdag, maandag 18 april a.s., weer allerlei (Paas)eier-activiteiten voor kinderen. Daarbij kun je denken aan eieren zoeken, eieren beschilderen en andere paasactiviteiten voor kinderen van 3 tot 10 jaar. 

De kosten zijn € 2 per kind (max € 4 per gezin) voor IVN-leden en € 3 per kind (max € 6,00 per gezin) voor niet-IVN-leden. Er is ook limonade, koffie en thee verkrijgbaar. De Roode Schuur aan de Dasselaarweg 29 is daarvoor open van 13.00 tot 16.00 uur.

De eierzoektocht gebeurt op het terrein van de Roode Schuur, zeker een van de mooiste en leukste plekjes in de Zeewoldense bossen. Om iedereen een kans te geven zijn er twee zoektochten. De eerste begint om ongeveer 13.30 uur. Voor degenen die wat later aanschuiven, is er om 14.30 uur nog een gelegenheid om eieren te zoeken. Er is een lekker prijsje te winnen als je één van de speciale eieren vindt. Na afloop van de zoektocht staat een heerlijk eitje klaar om te versieren. Ook kunnen kinderen nog naar hartenlust verven, knippen en plakken.

Eieren zijn voor iedereen een teken van het voorjaar. In en rondom de Roode Schuur kun je op een leuke manier kennismaken met het voorjaar en de natuur die daarbij hoort. De lente is het jaargetijde van het nieuwe leven waarbij de natuur zich van zijn mooiste kant laat zien. De vogels zingen het hoogste lied en het is dan ook leuk om na afloop het IVN Natuurpad met je ouders op eigen gelegenheid te verkennen.

Meer informatie: www.ivn.nl/zeewolde of e-mail: activiteiten@ivn-zeewolde.nl.