Afbeelding
Foto: Zeewolde Actueel

Inspirerende locaties krijgen informatieborden met QR-code

· leestijd 1 minuut Cultuur

ZEEWOLDE – De vrolijk met tulpen beschilderde koe bij het Horsterplein, gemaakt door kunstenaar Ella Steenmeijer, is een herkenbaar kunstwerk. Om meer te weten te komen van het kunstwerk en de kunstenaar is donderdag 9 juni een informatiebordje, met daarop de naam van kunstwerk, de kunstenaar, het jaartal van plaatsing en een QR-code, bij het werk geplaatst. Het is het eerste bordje van de 17 informatieborden die de gemeente Zeewolde binnenkort in de openbare ruimte gaat plaatsen. 


Informatiebordje met QR code- Zeewolde Actueel

16 borden komen bij de verschillende kunstwerken en monumenten en 1 bord komt bij het boardingveld van de voetbalvereniging. De QR code bij de kunstwerken leidt naar een website met meer informatie over het betreffende landschapskunstwerk/monument. Bij het boardingveld wordt uitgelegd dat er vrij gebruik gemaakt mag worden van dit voetbalveld. 

Het platform waar de QR-code naartoe leidt is gemaakt door Het MediaLab uit Zeewolde. De gemeente beheert de website met informatie over de kunstwerken. “De website biedt veel mogelijkheden voor zowel de gemeente als de kunstenaars”, aldus wethouder Egge Jan de Jonge, die het informatiebordje samen met Ella Steenmeijer en Henry Doornekamp van Het MediaLab onthulde. 


Bordje onthullen - Zeewolde Actueel

“Hierdoor kun je makkelijk informatie wijzigen of toevoegen, wat niet zo makkelijk is bij bordjes waar tekst op staat. Bovendien kan je op de website meer achtergrondinformatie toevoegen. Of, zoals met de kunstwerken, informatie delen over de andere landschapskunstwerken/monumenten in Flevoland.”


“Hij doet het”, laat Ella zien.  - Zeewolde Actueel

In Nederland staan al informatieborden met QR -code bij veel toeristische attracties, wandelpaden en monumenten. Ook in Zeewolde zijn al borden met QR-code in gebruik. Sinds een aantal maanden hangen deze in de Aanloophaven aan de kademuren. Passanten kunnen door het scannen van de code direct informatie opvragen over het tarief, waar men een ligplaats kan innemen en hoe ze de havenmeester kunnen bereiken. Omdat de informatieverstrekking via bordjes met QR codes in de Aanloophaven goed bevalt, is besloten om meer informatieborden met QR codes in Zeewolde te plaatsen.