Afbeelding
Foto: Wim Ruizendaal

Gezellige Oude Ambachtenmarkt in polder Arkemheen met een duurzaam randje

Cultuur

 NIJKERK - Bij, in en om het stoomgemaal Arkemheen vindt zaterdag 10 september (Monumentendag) van 11.00 tot 16.00 uur voor de dertiende keer een gezellige Oude Ambachtenmarkt+ plaats.

Van glas in lood, sieraden en tassen van fietsbanden, ganzenproducten tot honing en van klompen en kaarsen maken en kantklossen tot smeden als het vuur heet is en nog veel meer. Ook worden er diverse kleine workshops gegeven; ook voor kinderen.

De mannen van de muskusrattenbescherming zijn ook aanwezig. Stoomboot Johannes ligt nog aan de steiger en men kan gratis een stukje meevaren met kapitein Kees. Tussen 13.30 en 15.00 uur treden de Puttense boerendansers op.

Het stoomgemaal is, als er de afgelopen week genoeg water is gevallen, in werking en stoomt er lustig op los. De stokers kunnen je alles over het wel en wee van hun stoomgemaal vertellen. De entree is deze dag gratis.  

Verder wordt er voorlichting over energiebesparing gegeven en is er een expositie te bekijken op de zolder van het bezoekerscentrum. 

Het stoomgemaal Arkemheen is gelegen aan de Zeedijk 6 te Nijkerk, aan het randmeer. Met de auto of motor vanaf de A28 afslag Nijkerk, Zeewolde ri Zeewolde en voor bij de rotonde links de Zeedijk op. Deze tot het eind volgen. Met de fiets, duurzaam, via schitterende polderwegen vanuit diverse richtingen.

 www.stoomgemaal-arkemheen.nl

Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding