Afbeelding
Foto: speelotheek ketelbinkie

Jubileum- heropeningsfeest bij Speelotheek Ketelbinkie

· leestijd 1 minuut Cultuur

ZEEWOLDE – De speelgoed en spellen uitleencentrum Speelotheek Ketelbinkie bestond in maart 2020 ruim dertig jaar. De bedoeling was om dat toen groots te vieren maar toen kwam corona en ging alles ‘on hold’. 

De vrijwilligers van de speelotheek zijn niet bij te pakken neer gaan zitten. “Achter de schermen is er veel gebeurd. We zijn donateurs, materiaal en vrijwilligers kwijt geraakt, maar nooit ons enthousiasme!”, laat voorzitter Claudia Benmesahel-Kruidbos weten. “We zijn er nog en gaan op 14 september een groot heropeningsfeest geven!”

Voor de heropening is de wethouder uitgenodigd en zijn alle basisscholen benaderd. Claudia: “Ook hebben we leuke acties bedacht voor nieuwe donateurs (leden). Kom je 14 september tussen 14.00 en 15.00 langs en word je lid van de speelotheek dan krijg je 50% korting op een abonnement en leen je dus een heel jaar voor slechts €17,50 een heel jaar lang speelgoed en spellen.”

Zeker in deze tijd waarin alles steeds duurder wordt is het lenen van speelgoed en spellen en buiten speelmateriaal een goed idee. “Voor de scholen hebben we ook een prijs; de school waarvan de meeste nieuwe leden zich aanmelden krijgt van ons een MOOV cadeau.”

Ook worden de bestaande leden niet vergeten. Zij krijgen €10 korting op hun abonnement.

Aangepaste openingstijden

Speelotheek Ketelbinkie is te vinden in het gebouw De Eclips aan de Pioniersweg. De openingstijden van speelotheek Ketelbinkie zijn wel aangepast. “We zijn voortaan de ene week op woensdagochtend en de andere week op de zaterdag geopend”, vertelt Claudia. “Op de woensdagochtend gaan we dan samenwerken met Welzijn Zeewolde om zo activiteiten voor ouders en kinderen te kunnen aanbieden.”

Om de speelotheek overeind te houden en nieuw leven in te blazen is alle hulp welkom. “Mocht je nu denken: hé wat leuk en ik heb op de woensdag of zaterdag een uurtje tijd: kom ons dan helpen als vrijwilliger en mocht je een abonnement nemen dan krijg je ook nog eens €20 vrijwilligerskorting.”
Meer informatie: www.speelotheek-ketelbinkie.nl 

Afbeelding
Open dag bij Manege Zeewolde Ingezonden 29 apr, 17:27
Afbeelding
Jarig Staatsbosbeheer biedt jarig Zeewolde nieuwe 'Van Boom tot Bos wandeling' aan in Horsterwold Algemeen Instagram 29 apr, 17:02
Afbeelding
Boekpresentatie over omgekomen piloot 'Lenny' Werner die nooit werd gevonden Algemeen Instagram 29 apr, 13:00