Senioren High Tea
Senioren High Tea Foto: Ruud van Velzen / LOZ

Pieten on Tour goed op dreef

· leestijd 1 minuut Cultuur Instagram

ZEEWOLDE – Met Sinterklaas en zijn Pieten weer in het land is Pieten on Tour weer goed op dreef met tal van leuke activiteiten. 

Woensdagmiddag kon na drie jaar de befaamde High Tea voor senioren weer worden gehouden in Koffiehuis De Oude Bieb. Een groot gedeelte van Shantykoor ‘De trossen los’ gaf acte de préséance. Het was meteen een gezellige boel. Iedereen kon de oude schippersliedjes luidkeels meezingen. De sfeer zat er al goed in toen de Sint met zijn Pieten binnen kwamen vallen en wat bleek? De Goedheiligman wist zelf ook nog heel wat oude liedjes mee te zingen. Na het optreden konden de aanwezigen genieten van een heerlijk kopje koffie of thee met lekkere punt vlaai. 

Gelukkig had de Sint zijn Bingospel bij Piet in de zak gestopt. De balletjes waren klein, maar de Sint had zijn goede bril op. Veel senioren hebben één van de vele mooie prijzen mee naar huis genomen.

Na een laatste toegift van het koor waarbij nog wat voetjes van de vloer gingen, vertrok iedereen weer voldaan naar huis. “Fijn dat Pieten on Tour dit evenement kosteloos voor de senioren kon organiseren met behulp van de sponsoren Albert Heijn Zeewolde, Dutch Flame, fam. Maartens, De Oude Bieb en de Regio Bank.”

(tekst loopt door onder de foto’s)


Senioren High Tea - Ruud van Velzen / LOZ


Senioren High Tea- Ruud van Velzen / LOZ


Bijschrift  - Ruud van Velzen/LOZ


Senioren High Tea - Ruud van Velzen /LOZ


3e Locoburgemeester Ernst Bron helpt een handje tijdens Senioren High Tea- Ruud van Velzen LOZ


Senioren High Tea - W.v.d.Koppel

Sint leest voor

Foto: Pietenontour.nl

Zaterdagmorgen was Sinterklaas in de Bibliotheek om voor te lezen. Iets voor elven zaten er al veel kinderen te wachten, toen er ineens een Piet om de hoek van de deur verscheen. Deze Piet kwam niet alleen, de Sint en nog drie lieve Pieten waren meegekomen. Na het zingen van een paar mooie Sinterklaasliedjes gingen de Sint, zijn Pieten en alle lieve kinderen er eens goed voor zitten. Sinterklaas las een spannend verhaal voor. Maar gelukkig liep, zoals elk jaar dit spannende Sinterklaasverhaal ook weer goed af.
Alle kinderen kregen een zakje pepernoten en na wat liedjes mochten zij met Sint en Pieten op de foto.

Pepernoten bakken

Komende woensdag 30 november kunnen kinderen samen met de Pieten zelf pepernoten bakken. Dat kan van drie tot vier uur vlak bij Bakkerij de Toren. Zaterdag zijn de Pieten weer in het dorp. Zie voor alle activiteiten: www.pietenontour.nl