Afbeelding
Sinterklaascomité Zeewolde (archieffoto Facebook)

Sinterklaas is onderweg…

Cultuur

ZEEWOLDE – “Hallo jongens en meisjes, nog maar heel even en dan zijn we weer in het land!”, laat Sinterklaas weten. “Met een stoomboot vol pakjes, pieten en pepernoten zijn we onderweg vanuit Spanje. Als alles goed gaat komen we zaterdag 20 november aan in Zeewolde.” Dit jaar komt Sinterklaas niet met de boot in de Aanloophaven aan, maar zal hij per paardenkoets door Zeewolde heen rijden om zo alle kinderen van Zeewolde te kunnen begroeten. 

Het was even puzzelen voor het Sinterklaascomité maar het is ze gelukt om een mooie route te plannen. De optocht gaat vergezeld van een heleboel Pieten, mooi versierde auto’s en vrolijke muziek. De route loopt door alle wijken heen, zodat het voor iedereen mogelijk is om Sinterklaas dichtbij huis te begroeten en eventueel een tekening of verlanglijstje aan Sint te kunnen geven. De Sinterklaasoptocht begint in noord - op het Horsterveld (rond 13.00 uur) - en gaat via zuid naar het centrum en vandaar naar de Polderwijk. Tegen 16.00 uur is de rijtoer voorbij. 

(tekst gaat onder de foto verder)


Route intocht Sinterklaas - Sinterklaascomité

Er is ook een tijdschema gemaakt hoe laat Sinterklaas per locatie ongeveer te verwachten is. 


Route intocht Sinterklaas  - Sinterklaascomité


Lokale Omroep Zeewolde zal via LOZ TV live verslag doen van de Sinterklaasoptocht.

Houd voor nieuwe informatie de Facebookpagina ‘‘Intocht Sinterklaas Zeewolde’  in de gaten. 

Veiligheidstip van de organisatie: zorg ervoor dat je aan de goede kant van de weg staat, in de rijrichting van de optocht.