Afbeelding
Jos Oostendorp

Sinterklaas reed hun huisje niet voorbij

Cultuur

ZEEWOLDE – Het was woensdag 2 december in theater De Kluit niet een feest zoals vorige jaren. Maar ondanks alle coronamaatregelen had Sinterklaas toch de hele middag vrijgemaakt om met een paar vrolijke Pieten cadeaus uit te delen aan een grote groep kinderen waarvan de ouders het even niet lukt.

Sint en de Pieten wilden de cadeaus niet zomaar rond laten brengen. Nee, zij wilden de lachende gezichtjes zien als de Pieten weer rare fratsen uithaalden. Dus was De Kluit omgetoverd tot een waar pakjesparadijs. Op het toneel was nog net plaats voor de zetel van Sinterklaas. Overal lagen de pakjes en zakken met van alles en nog wat. Ruim 150 kinderen uit de sociaal zwakkere gezinnen hebben in kleine groepjes Sinterklaas de Pieten kunnen ontmoeten. Ze hebben liedjes gezongen en sommigen hebben zelfs het ‘anderhalvemeter’ dansje uitgevoerd. De Pieten hebben mooie cadeaus uitgedeeld die de kinderen zelf hadden uitgekozen en op hun verlanglijstje gezet. Dit jaar kregen de kinderen het bijbehorende strooigoed op aanraden van de hygiëne Piet in een zakje. Daarnaast ontvingen zij ook een lekkere chocoladeletter, die beschikbaar werd gesteld door de Stichting Leergeld Zeewolde. Al met al was het voor de kinderen weer een leuke verrassing.

Sinterklaas, de Pieten en Pietenontour vonden het jammer dat zij dit jaar geen groot feest voor de kinderen konden organiseren, maar de Sint heeft beloofd dat hij heel goed zijn best zal doen om dit volgend jaar goed te maken.

Afbeelding