Geen traditionele Sinterklaasintocht met de boot. (Archieffoto)
Geen traditionele Sinterklaasintocht met de boot. (Archieffoto) Erik Wallenburg

Geen traditionele bootintocht voor Sinterklaas, maar met paard-en-wagen door dorp

Cultuur

ZEEWOLDE – De Sinterklaasintocht krijgt in vele andere plaatsen in Nederland een andere invulling. Ook in Zeewolde verloopt de aankomst van Sinterklaas dit jaar anders dan anders. Dat meldt Lokale Omroep Zeewolde.

In overleg met de gemeente heeft het Sinterklaas comité besloten om de intocht per boot dit jaar te vervangen door een rondrit met paard en wagen door de verschillende wijken van ons dorp.
Door het op deze manier te organiseren is het niet noodzakelijk om QR-codes of andere coronabewijzen te controleren en wordt het feest voor iedereen toegankelijk.

“Als iedereen bij de traditionele intocht gaat verzamelen op het Raadhuisplein, wordt het gezien als evenement en dus moet men QR-codes gaan controleren. Door er een rondrit van te maken wordt het een zogeheten ‘doorstroom evenement’ en kunnen dergelijke controles achterwege blijven.”

Het is de bedoeling dat Sinterklaas en zijn Pieten tussen 13.00 en 15.00 uur door het dorp gaan rijden. Er komt nog een overzicht zodat inwoners weten hoe laat de Goedheiligman in hun buurt of wijk is.

In veel plaatsen komt Sint Nicolaas al op 13 november aan. In Zeewolde is dat een weekje later, dus op zaterdag 20 november

Afbeelding
Aan de slag met een idee om uw buurt op het platteland te verbeteren? Kom naar het Leefbaarheidscafé! Ingezonden 23 uur geleden
Afbeelding
Ondernemers en Oosterwold centraal bij openbare fractievergadering CDA Zeewolde Politiek 27 mrt, 11:18
Afbeelding
Rotarycheques voor hospice, Toon Hermanshuis en IDPZ Zorg en Welzijn Instagram 27 mrt, 09:09