Pepernoten bakken
Pepernoten bakken Eigen foto

Heerlijke pepernoten en een mooi sinterklaasfeest

· leestijd 1 minuut Cultuur Instagram

ZEEWOLDE - Kunnen Pieten te véél pepernoten uitdelen? En zo ja, hoe dan verder? Het gebeurde op woensdagmiddag 30 november. Sinterklaas was met twee bakkerspieten naar bakkerij De Toren gekomen, waar de Pieten naast cadeautjes pepernoten uitdeelden. Maar dit laatste deden de helpers van de Sint zo enthousiast dat zij voor die avond te weinig pepernoten overhielden… 

Zo’n veertig kinderen hielpen de geschrokken Pieten uit de brand en assisteerden bij het maken van nieuwe pepernoten. Na het rollen en in de juiste vorm kneden kon de bakkerspiet de pepernoten in de oven afbakken. Gelukkig mochten de kinderen de zelfgemaakte heerlijkheden mee naar huis nemen. Mede dankzij de bakkerij weer een geslaagde activiteit van Pieten on Tour.

Sinterklaasfeest

Waar Pieten on Tour écht naar uitkeken was het traditionele sinterklaasfeest in theater De Kluit. Een aantal Pieten verwelkomde daar zaterdag 3 december ongeveer 140 kinderen. Toen alle kinderen aanwezig waren, kon de show beginnen. Hoewel? Piet was wat cadeaus kwijt en die moesten eerst gevonden worden... Gelukkig konden een paar kinderen de cadeaus snel terugvinden. Er werden naar hartenlust sinterklaasliedjes gezongen, echte danspieten traden op en de kinderen mochten meedansen. Het werd een dolle boel.

Sinterklaas hoorde de vrolijke liedjes en is toen naar De Kluit gekomen. Samen met de Pieten heeft hij alle kinderen een heus sinterklaascadeau overhandigd. De Sint kende alle namen van de kinderen en hij wist ook welke cadeaus er op hun verlanglijstje stonden. Aan de enthousiaste reacties te zien hadden de Pieten goede keuzes gemaakt. Na het uitzwaaien van de Sint vertrokken de kinderen blij naar huis. Mede dankzij theater De Kluit, garage Broekhuis en Intertoys Zeewolde werd het ook dit jaar weer een geslaagd feest. 

Pieten on Tour bedankt alle sponsoren. “Dankzij hen konden kinderen uit gezinnen die het financieel even wat moeilijk hebben, een sinterklaascadeau krijgen. En uiteraard bedanken we de mensen bij wie de Sint en Pieten op huisbezoek zijn geweest.”

Sinterklaasfeest in De Kluit