De catwalk in vol bedrijf.
De catwalk in vol bedrijf. Foto: Zeewolde Actueel

Wereldkoor Junior sluit project af met wervelende show

· leestijd 1 minuut Cultuur Instagram

ZEEWOLDE — Onder de titel ‘The lion sings tonight’ zette Wereldkoor Junior zondagmiddag 18 december in De Verbeelding een prachtige muzikale voorstelling neer, waarmee een project van tien weken hard en enthousiast werken ten einde kwam. Dirigent en comboleider Rohan Poldervaart had z’n meidengroep strak in de hand, en deed z’n naam alle eer aan: in de polder, en met véél vaart…


Vrolijk, feestelijk. - Zeewolde Actueel

Wereldkoor Junior is een cultureel project voor alle kinderen van alle wereldculturen uit Zeewolde, en biedt de mogelijkheid om samen creatief en muzikaal aan de slag te gaan en nieuwe vriendjes te ontmoeten. Het staat uitnodigend en prikkelend op de website: ‘Wil je (weer) eens zingen, muziek maken of op een andere manier creatief bezig zijn? Doe mee!’ Er komt ongetwijfeld een vervolg, en programmamanager en organisator Marina van Arendonk sorteerde er in haar dankwoord al op voor: “Tot in 2023!” 


Programmamanager en organisator Marina van Arendonk - Zeewolde Actueel

Een heuse catwalk met aan weerszijden publiek vormde het decor van de voorstelling. De spanning was van de timide gezichtjes af te lezen, maar na een grappig openingsliedje over wat spelende kinderen zoal bedenken en doen leek het ijs gebroken, en kwam er onder leiding van meester Rohan vuur en vaart in het geheel. Slim om de spanningsboog telkens even te breken met een fragment uit The Lion King, vertoond op een groot beeldscherm. Met de lieve én spannende momenten werd door de kinderen intens meegeleefd, maar ook door de meegekomen papa’s, mama’s, opa’s en oma’s en wie niet al. 


‘The Lion King’ is best wel spannend... - Zeewolder Actueel

Poldervaart, beslist geen onbekende in Zeewolde, heeft een neus voor pakkend repertoire dat aansluit bij de leeftijdsgroep. Inzingen doe je natuurlijk met een aanstekelijk inzingliedje, en alle vocale uitdaging ging zitten in een origineel vraag- en antwoordliedje ‘Welles nietes’. Ook ingetogen momenten waren er, zoals in het aandoenlijke ‘Leun op mij’, voor koor en solist. Het publiek genoot zichtbaar, en beloonde met gul applaus. Terecht werden bij al die applauzen de hulp-vaders en –moeders niet vergeten. Het ouder-aandeel is bij dit soort culturele projecten onontbeerlijk, en dat weten de organisatoren maar al te goed. Hun gezamenlijke gedrevenheid geeft aan: cultuur móet! Dat het in Zeewolde via Verbeelding&Co allemaal zó tot stand komt is een groot goed. 

Poldervaart achter de toetsen, in z'n element.