Afbeelding
Foto: Zeewolde Actueel

244 helden en heldinnen het Wolderwijd in voor de Nieuwjaarsduik Zeewolde

· leestijd 1 minuut Cultuur Instagram

ZEEWOLDE – Na afwezigheid van twee jaar in verband met de coronapandemie konden vandaag, 1 januari 2023, de helden en heldinnen in Zeewolde weer het water van het Wolderwijd induiken voor de traditionele Rotary Nieuwjaarsduik. In totaal stonden er 244 deelnemers aan de start. Dat zijn er twaalf meer dan in 2020.

Schrik was er even aan het eind van de Nieuwjaarsduik toen een van de jongere deelnemers voor korte tijd onderkoeld raakte. “Gelukkig was het Rode Kruis aanwezig, maar voor de zekerheid werd toch de ambulancepost gebeld”, meldde de organisatie. “Uiteindelijk kon het intussen aangeklede meisje met haar ouders terug naar huis.”

Ondanks dat het volgens Weeronline de warmste nieuwjaarsdag was ooit gemeten in De Bilt, voelde het voor de Nieuwjaarsduikers, en ook het in grote getale aanwezige publiek, voornamelijk door de wind toch best wat fris aan. Gelukkig zorgde de vrolijke noten van dweilorkest NepTunes niet alleen voor sfeer en gezelligheid maar ook voor beweging en daarmee een stukje warmte.

Een iets steviger warming-up moesten de helden en heldinnen klaarmaken voor dé duik. Klokslag 14.00 werden de deelnemers, verdeeld in een groep tot en met 12 en een groep boven 12 jaar, ‘weggeschoten’ door burgemeester Gorter, om vervolgens het Wolderwijd in te rennen om de felbegeerde Unox-muts te bemachtigen bij het kraampje in het water en terug richting finish te gaan. 

Snelste en origineelste helden en heldinnen

Dominique van Heusen kwam als snelste heldin over de finish en Alex Hulterman als snelste held (in de categorie boven 12 jaar).

Tot en met 12 jaar was Sil de Jong de snelste held en Milou de snelste heldin.

Femke viel als origineelste heldin (tot en met 12 jr) in de prijzen. Familie Van Schie werd uitgeroepen tot meest originele groep. In de groep waren maar liefst drie generaties present, waaronder ‘opa’ Aad van Schie. Deze 82 jarige held deed voor de zevende keer mee aan de Nieuwjaarduik Zeewolde.

De Nieuwjaarsduik Zeewolde, georganiseerd door Rotaryclub Zeewolde, is al jaren vaste prik op Nieuwjaarsdag. Dit jaar alweer voor de 18e keer. Het evenement trekt altijd veel bezoekers, die naast het aanmoedigen van de helden en heldinnen het moment ook aanpakken om vrienden en kennissen de beste wensen over te brengen onder het genot van een kop erwtensoep, broodje worst of oliebol.

Het geld dat de Rotaryclub Zeewolde met de Nieuwjaarsduik inzamelt is dit jaar bestemd voor twee goede doelen: de op te richten hospice in Zeewolde en het Wereldkoor Zeewolde. De opbrengst wordt later bekendgemaakt. 

Afbeelding
Afbeelding
Familie Van Schie viel in de prijzen als meest originele groep
Dweilorkest NepTunes
Inschrijven
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
warming-up
warming-up
de te winnen bekers
voor iedere deelnemer een medaille
snelste heldin 2023 (boven 12 jr) Dominique van Heusen
snelste held 2023 (boven 12 jr) : Alex Hulterman
Snelste held 2023 (t/m 12 jr): Sil de Jong
Snelste heldin 2023 (t/m 12 jr) : Milou
Origineelste heldin 2023 (t/m 12 jr): Femke
Origineelste held 2023 (t/m 12 jr): Ruben
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
start groep t/m 12 jr
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Meest originele groep: fam. Van Schie
Afbeelding