De winterse duik in januari 2022 was een succes
De winterse duik in januari 2022 was een succes Archieffoto Zeewolde Actueel

Winterse duik voor zieke kinderen

Cultuur Instagram

ZEEWOLDE – Op zondag 29 januari wordt er, net als vorig jaar, door een Poolse groep een winterse duik georganiseerd in het Wolderwijd. “Naast goed gezelschap is er muziek, gebak en warme dranken. Iedereen is van harte welkom!” De duik is om 12.00 uur. 

De duik vindt plaats in het kader van Wielka Orkiestra Swiatecznej Pomocy, ofwel ‘Het Grote Benefiet Kerstorkest’; een van de grootste goede doelen-organisaties in Polen.

Grote bedragen worden ingezameld via het organiseren van allerlei groot- en kleinschalige evenementen ten behoeve van de gezondheidszorg in Polen in het algemeen, en het zieke kind in het bijzonder. Vorig jaar bestond de organisatie dertig jaar. Om daar extra bij stil te staan dook een grote Poolse groep betrokkenen uit Zeewolde toen op 30 januari het Wolderwijd in. Vanwege het succes doen ze dat zondag 29 januari weer. 

De organisatie hoopt dat er zondag veel mensen komen kijken en willen helpen met een donatie voor dit goede doel. Maar ook mensen die mee willen doen aan de winterse duik zijn van harte welkom.

“Onze groep garandeert steun en hulp voor mensen die voor het eerst willen proberen. Hoe groter het aantal mensen, hoe gemakkelijker het is om het water in te gaan natuurlijk. Als toeschouwer bent u ook van harte welkom.”

Net als vorig jaar zal het aan de organisatie niet liggen. Verder zorgt restaurant fika voor een minibar waar tijdens het evenement koude en warme dranken gekocht kunnen worden.

Afbeelding
Naut Smetsers loopt 'Muskathlon' voor het goede doel, in Ghana! Algemeen Instagram 7 feb, 22:45
Afbeelding
Polderband BROZ viert 50-jarig bestaan met rondtoer door Flevoland Cultuur Instagram 7 feb, 14:00
Afbeelding
Oud-Zeewoldenaar Wout Jansen wil 'lokale' stem in de Staten Politiek 7 feb, 13:00