Gerrit Jan Oudendijk (links) en vertegenwoordigers van Wereldkoor Junior en Stichting Hospice Zeewolde.
Gerrit Jan Oudendijk (links) en vertegenwoordigers van Wereldkoor Junior en Stichting Hospice Zeewolde. Foto: Zeewolde Actueel

Rotaryclub reikt cheques uit aan Hospice Zeewolde en Wereldkoor Junior

Cultuur Instagram

ZEEWOLDE – Rotaryclub Zeewolde reikte dinsdagavond 7 maart de cheques uit, die in het vooruitzicht waren gesteld bij de laatstgehouden Nieuwjaarsduik.

Stichting Hospice Zeewolde en het Wereldkoor Junior waren dit jaar de twee geselecteerde goede doelen. Het gebeuren vond plaats in de thuisbasis van de Rotaryclub, het Golfrestaurant aan de Golflaan.

Voor Stichting Hospice Zeewolde was er een cheque van € 3.500,-. Karin Ipema (voorzitter), Simone Nell-Kerkhoven (secretaris), Gerrit van de Beek (penningmeester) en Mariken Boumeester-Zandbergen (algemeen bestuurslid) waren voor de uitreiking naar het Golfrestaurant gekomen. Gerrit Jan Oudendijk, voorzitter van Rotaryclub Zeewolde en in die hoedanigheid uitreiker van de cheques, zei uit eigen familie-ervaring te spreken hoe waardevol en haast onmisbaar een hospice voor een dorp als Zeewolde is. “Een prachtig initiatief dat we van harte willen ondersteunen”, zo liet hij weten.

Wereldkoor Junior kreeg een cheque van € 3.000,-. Deze werd in ontvangst genomen door cultuurcoördinator Marina van Arendonk (Stichting De Verbeelding) en Nadine Rozendaal, de nieuwe dirigent van Wereldkoor Junior.

Van Arendonk had op haar beurt een verrassing voor de Rotaryclub: op zaterdagmiddag 13 mei komt Wereldkoor Junior een optreden verzorgen bij het evenement ‘Sprookjesbos’, dat de Rotarians jaarlijks organiseren bij speelbos De Zevensprong aan de Groenewoudseweg.

Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding