Afbeelding
Zeewolde Actueel

Rotaryclub bedenkt drie goede doelen met fraaie cheque

· leestijd 1 minuut Zorg en Welzijn

ZEEWOLDE - Claudia Roelofs en Willemien Vaartjes van de Rotaryclub Zeewolde reikten zaterdagmorgen 29 januari de drie cheques uit die waren toegezegd bij de Nieuwjaarsactie met de ‘Rotary Choco-tulp’. Dat gebeurde heel toepasselijk op het Tulpeiland in het Wolderwijd. De Stichting BuurtAED, Watersportvereniging Zeewolde en de Stichting Adwuma YE kregen elk een cheque van € 2.500,-. 

Choco-tulp

Doordat de Nieuwjaarsduik voor het tweede achtereenvolgende jaar geen doorgang kon vinden, moest de Rotaryclub Zeewolde andermaal op zoek naar een alternatieve wijze om geld te genereren voor de speciaal uitgezochte goede doelen. Vorig jaar werd hiervoor de zogenoemde Dikke Dries verkocht, voor dit jaar moest de Rotary Choco-tulp voor de verbinding zorgen met de inwoners van Zeewolde, het bedrijfsleven en drie goede doelen. In de maand december werden de door chocolatier Rob Brouwer uit Lelystad gemaakte chocolade tulpen (in één doosje kwamen er zes te zitten) aan de man/vrouw gebracht. De doosjes kosten € 8,- per stuk, maar ze vonden gretig aftrek. Vier grote sponsoren, te weten Wolter Koops Logistics BV, Delarange Cosmetics BV, Hallo,/Tritel BV en Rabobank Flevoland, legden er een flinke financiële bijdrage bij, waardoor de uiteindelijke inkomsten nauwelijks achterbleven bij andere jaren. 

Achtergrond goede doelen

Zaterdag 29 januari aan het eind van de ochtend werden de drie cheques van € 2.500,- uitgereikt. Namens de Watersportvereniging Zeewolde werd deze in ontvangst genomen door Bastiaan Hof en Wilma van den Broek. De watersportvereniging wil met het geld mensen met een beperking optimaal laten genieten van de watersport en het watersportgebied in en om Zeewolde. Sytske Renkema was er namens de Stichting Adwuma Ye. Sytske is secretaris van de stichting die in maart 2009 werd opgericht door haar vriendin Ellen Seldenthuis uit Leek. Adwuma Ye wil door middel van verschillende projecten zwerfafval en ontbossing in Ghana terugdringen. De stichting ondersteunt vrouwenemancipatie, creëert werkplekken voor mensen met een beperking en geeft jongeren een nieuwe kans om aan hun toekomst te werken. De laatste cheque was voor de Stichting BuurtAED. Hiervoor waren Germa van der Wel en Hero Bouwman naar het Tulpeiland gekomen. In Zeewolde kwam enkele jaren geleden voor elke 400 meter 24/7 een AED beschikbaar. De 31 AED’s hebben echter onderhoud nodig of moeten mogelijk zelfs worden vervangen. De Rotary-cheque kwam dan ook hier zeer goed van pas. De cheques werden zaterdagochtend uitgereikt door Claudia Roelofs (die dit jaar voorzitter is van Rotaryclub Zeewolde) en Willemien Vaartjes (die het project namens de serviceclub mede had opgezet). De drie cheques waren ontworpen door Rotarian Cees Steijger. Het was geen toeval dat de uitreiking plaatsvond op het Tulpeiland. De Rotaryclub wil op het eiland een landmark realiseren in de vorm van… een tulp. 

Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding