Riff, PD#18245 van Bob Gramsma
Riff, PD#18245 van Bob Gramsma Foto: Franzi Mueller Schmidt

Land Art Weekend 2023

Cultuur

FLEVOLAND - In Flevoland is een unieke collectie land art (landschapskunst) te vinden. Deze monumentale kunstwerken zijn te ontdekken tijdens het Land Art Weekend op 3 en 4 juni 2023.

Stichting Land Art Flevoland organiseert voor de zevende keer het Land Art Weekend om de tien monumentale kunstwerken van Flevoland in het zonnetje te zetten. Bij elk kunstwerk staat een gids die bezoekers enthousiast de verhalen achter de kunstwerken kan vertellen. Daarnaast is er een tjokvol programma met kunst, muziek, verhalen, yoga, fotografie en meer.

Er is voor ieder wat wils: activiteiten voor mensen die meer willen weten over kunst en daarover willen praten (met de gids, met kunstacademiestudenten, met theatermakers) en voor mensen die actief iets willen doen (yoga, vr-beleving, fotograferen).

Alvast een greep uit het programma:

- Begin de dag bijvoorbeeld in De Groene Kathedraal (Almere) van Marinus Boezem met een les Odakayoga: een vorm van yoga geïnspireerd door de zee - wel zo toepasselijk om te beoefenen op een voormalige zeebodem;

- Bij Deltawerk // (Marknesse) van RAAAF | Atelier de Lyon is fotograaf Erwin Budding op zondag aanwezig om tips te geven hoe je het beste uit je smartphonecamera kunt halen en de land art zo bijzonder mogelijk kunt vastleggen;

- Bij Riff, PD#18245 (Dronten) van Bob Gramsma kunnen kinderen de handen uit de mouwen steken tijdens de kinderworkshop ‘Riff ‘em zelf’;

- Striktly Live legt op de Houtribdijk tussen Enkhuizen en Lelystad een link tussen elektronische muziek en het geluidskunstwerk Engelen/Angels van Moniek Toebosch.

Land Art Flevoland werkt voor dit weekend onder meer samen met pilotmuseum M., De Verbeelding Zeewolde en andere organisaties.

Het volledige programma is half mei te vinden op www.landartflevoland.nl