Afbeelding
Eigen foto

Een kunstzinnige en muzikale middag bij ‘Open deuren: Tijd voor Kunst’

· leestijd 1 minuut Cultuur Instagram

ZEEWOLDE - De Verbeelding stond zondagmiddag 28 oktober in het teken van ‘Open deuren: Tijd voor Kunst’. Een middag waarop kunstenaars, musici en publiek elkaar ontmoeten in een informele sfeer en er gelegenheid is de actuele expositie te bekijken. 

Lagome (De Verbeelding)

Lagom trapte de middag af met twee prachtige akoestische nummers, waarbij zang en gitaar centraal stonden. Ze zouden oorspronkelijk als duo optreden, maar hadden vandaag een extra gitarist meegenomen.

Daarna vertelden Gonny Geurts en Willem Koot over hun werk dat tot vandaag in De Verbeelding geëxposeerd werd. Hun verhalen boeiden het publiek; het was interessant om te horen hoe kunstwerken tot stand zijn gekomen en ook de verhalen en het gevoel van de kunstenaar erachter. In de pauze kon iedereen genieten van een hapje en een drankje en mensen gingen volop in gesprek met de kunstenaars en muzikanten. Dat is wat open deuren zo leuk maakt, artiesten zijn heel toegankelijk. 

Na de pauze bracht Lagom een swingend optreden met hits als het legendarische “Jolene” en het gevoelige “Hurt no more” van Anouk. Na afloop bleven de mensen nog gezellig napraten en werd volop de expositie bekeken.  

Volgende Open deuren, Tijd voor Kunst

De volgende ‘Open deuren: Tijd voor Kunst’, op 26 november, belooft een heel speciale editie te worden met een heel ander programma. Vanaf morgen exposeert Mark Veerman in De Verbeelding. Hij is onder andere bekend van het omtoveren van bijvoorbeeld elektriciteitskastjes in het centrum van Zeewolde tot ware kunstwerken. “Maar hij doet veel meer. Ik sprak hem vandaag in De Verbeelding, want hij was ook komen kijken, en hij kan geweldig vertellen”, aldus Petra Bom van Stichting De Verbeelding. “Daarnaast kunnen we optredens verwachten van dansers van Dansschool UDX en opkomend talent van de Kunstbende.”