Sfeervol...
Sfeervol... Foto: Zeewolde Actueel

Zeewolde Winterworld 2023 officieel geopend

· leestijd 1 minuut Cultuur Instagram

ZEEWOLDE — De werkzaamheden waren al even gaande, maar dinsdagavond 19 december was het dan zover. Na afwezigheid van drie jaar opende de ijsbaan opnieuw de deuren, en daarmee ging Zeewolde Winterworld 2023 officieel van start. Burgemeester Gerrit Jan Gorter gaf enthousiast het startsein.


De burgemeester spreekt lovende woorden. - Zeewolde Actueel

De burgervader had overduidelijk vaker met het ijsbijltje gehakt, want hij voorzag zijn schoenen deskundig van spikes alvorens zich op het ijs te wagen. “Je kunt niet voorzichtig genoeg zijn!” Toen hij op de rode loper gearriveerd was kreeg hij de microfoon aangereikt van Winterworld-bestuurslid Wenda Westerhuis, en gaf meteen blijk van groot enthousiasme over de ijsbaan. “Wat geweldig dat we hier weer kunnen schaatsen. De kinderen kunnen niet wachten!” Gorter refereerde terecht aan de vele vrijwilligers en sponsoren op achter- en voorgrond die het spektakel mogelijk maken.


Mét pinguïn... - Zeewolde Actueel

De échte opening verrichte de burgemeester evenwel niet. Die eer viel te beurt aan twee leden van de jeugdraad en twee leden van de jongerenraad. Zij mochten met schaatshulpjes in de vorm van makkelijk glijdende pinguïns de eerste rondjes draaien. De Kerstsfeer kreeg nog eens een extra impuls toen talent-van-eigen-bodem Eva Jaelle haar recente kerstnummer ten gehore bracht, en daarmee was de officiële opening een feit.


Eva Jaelle zingt ‘Christmas Dream’. - Zeewolde Actueel

“En nu maar los!”, activeerde de burgemeester tot slot de jeugd, en die liet zich dat geen twee keer zeggen. In no time zwierde, draaide en krabbelde groot en klein de baan over, in sfeervol licht en met aangename kerstklanken over het plein. Nu al groot feest dus, terwijl Kerst nog moet komen, en het gaat duren tot na Nieuwjaar. Het complete feestprogramma is te vinden op www.zeewoldewinterworld.nl.