"Toeristenbelasting serieuze kostenafweging bij campinggasten."
"Toeristenbelasting serieuze kostenafweging bij campinggasten." Zeewolde Actueel

Puur Zeewolde komt op voor concurrentiepositie campings

· leestijd 1 minuut Gemeente

ZEEWOLDE – Johanan Bos, voorzitter van Puur Zeewolde, is blij dat de gemeente campings bij de verhoging van toeristenbelasting minder zwaar aanpakt dan vakantie- en bungalowparken. “Want we hopen dat er weer veel mensen naar Zeewolde mogen komen en mooie dingen met elkaar beleven”, sprak hij donderdagavond 15 oktober in The Lux als inspreker tijdens de commissievergadering Bestuur, Ruimte en Samenleving.

Bos maakte van de gelegenheid gebruik het werk van Puur Zeewolde onder de aandacht van de raadscommissie te brengen. “We zijn er tot meerdere eer en glorie van deze gemeente. We proberen ervoor te zorgen dat veel mensen hier naartoe komen en genieten als recreant of als inwoner. Daar staan wij voor. We zorgen voor gastvrijheid en regelen regionale promotie.”

De recreatiesector maakt echter zware tijden door. Covid-19 hakte er dit voorjaar diep in. “Gelukkig hebben we ons in de zomer even kunnen herstellen. Daar zijn we met z’n allen heel blij mee”, aldus de voorzitter van Puur Zeewolde. Een verhoging van toeristenbelasting zou volgens Bos desastreus zijn voor campings en hun concurrentiepositie voor jaren ernstig in gevaar brengen. “In dit segment wordt toeristenbelasting serieus meegenomen in de totale kostenbegroting van de vakantie. Bij veelal duurdere accommodaties speelt dat iets minder. We zijn dan ook blij dat er bij campings minder wordt gevraagd dan bij accommodaties.” Liet onverlet dat Bos liever had gezien dat de gehele toeristische sector bij de verhoging van toeristenbelasting buiten beschouwing was gebleven. “Uiteraard zijn we niet blij met de verhoging, want we willen graag dat er veel mensen naar Zeewolde blijven komen. We zijn een heel mooi dorp met een heel mooi potentieel, maar we kunnen het nog veel beter doen.” Bos snapte echter ook wel dat het geld ergens vandaan moest komen. “We zijn er daarom blij mee dat op campings de verhoging beperkt is gebleven. Anders zou het de sector toch wel heel erg schaden. We hopen dat de gemeenteraad de concurrentiepositie van campings dan ook zo goed mogelijk wil behouden.”