Afbeelding
ZA

Zeewolde aardgasvrij? Geef je mening en doe mee met het onderzoek

Gemeente

ZEEWOLDE - Gemeente Zeewolde laat een onderzoek uitvoeren onder haar inwoners om te weten te komen hoe zij over de warmtetransitie denkt en dan met name over het verwarmen van woningen op duurzame manieren. Iedereen is uitgenodigd om ervaringen en meningen te delen. “Ook als u zelf niet actief bezig bent met dit thema waarderen wij uw mening”, laat de gemeente weten. 

De gemeente Zeewolde heeft de verplichting om net zoals alle andere gemeenten in Nederland eind 2021 een Transitie Visie Warmte (TVW) te hebben opgesteld. Dit document zal het uitgangspunt zijn om te bepalen hoe Zeewolde stap voor stap uiterlijk in 2050 aardgasvrij kan worden. Met als doel te proberen de impact van klimaatverandering op onze leefomgeving te beperken.
De gemeente geeft aan dat de TVW om de paar jaar herzien zal worden om in te kunnen spelen op actualiteiten zoals veranderende technieken en betaalbaarheid.

De resultaten uit het onderzoek warmtetransitie worden anoniem verwerkt en dienen om de gemeente handvatten te geven om inwoners verder te ondersteunen, te informeren en te betrekken bij de aanstaande warmtetransitie.
Het invullen van het onderzoek duurt tussen de 5 en 10 minuten. De vragenlijst kan tot uiterlijk zondag 13 juni ingevuld worden via: www.zeewolde.nl/aardgasvrij.