Afbeelding
Gemeente Zeewolde

Wethouder Ewout Suithoff opent #ikdoeduurzaam fair

Gemeente

ZEEWOLDE - De #ikdoeduurzaam fair op zaterdag 16 oktober op het Kerkplein is de hekkensluiter van de ā€˜Doe eens duurzaam weekā€™. Een week waarin energie en duurzaamheid het hoofdonderwerp zijn. En waarin mensen mogelijkheden worden geboden om nog duurzamer te leven. 

Van 10.00 ā€“ 16.00 uur kunnen inwoners van Zeewolde meedoen met de footprint quiz, informatie ophalen over duurzame energie, in een windmolenwiek klimmen en nog veel meer. Om 10.30 uur opent wethouder Ewout Suithoff de fair. Hij fietst dan de eerste vers-fruit smoothie bij elkaar.

Wethouder Ewout Suithoff die onder meer duurzaamheid en energietransitie in zijn portefeuille heeft, is zeer betrokken bij dit onderwerp: ā€œMet hulp van deze duurzame ondernemers en organisaties kunnen wij als inwoners concrete stappen zetten die goed zijn voor onze duurzame samenleving.ā€

Deelnemers aan de markt
Er is van alles te doen op de fair. Het Energieloket heeft een ledlampenactie. Maar bij deze kraam krijgt u ook waardevolle informatie over de gemeentelijke duurzaamheidslening en over energiebesparende maatregelen die u kunt doen. Bij diverse ondernemers kunt u concreet advies krijgen over zonnepanelen of andere duurzame maatregelen in en om het huis. Overweegt u om elektrisch te rijden? Tijdens de fair kan er een proefrit gemaakt worden. Biologische en lokale producten zijn te koop bij verschillende boerderijkramen. En tussen 10.00 en 16.00 uur kunnen zakken met zwerfafval worden ingeleverd (Zeewolde schoon, ontvang je loon). Kortom er is een uitgebreid programma, kom meedoen en kijk wat u zelf kunt doen om wat duurzamer te leven.

Meer informatie is te vinden op www.zeewolde.nl/ikdoeduurzaamfair

Afbeelding
Man gewond na val te water van schip bij IJsseloog: KNRM Urk en kustwacht schieten te hulp 112 17 apr, 15:00
Afbeelding
Help de bij! Ingezonden Instagram 17 apr, 12:57
De voorronde van de Grote Verkeersquiz in Zeewolde werd gespeeld op 3 april
Urk winnaar van Grote Verkeersquiz Flevoland; Zeewolde wint spandoekenwedstrijd Ingezonden 17 apr, 12:52