Het nieuwe logo 'ontrold'.
Het nieuwe logo 'ontrold'. Foto: Zeewolde Actueel

‘Het Baken’ heeft een nieuw logo

Gemeente

ZEEWOLDE — “Een nieuw sportcomplex, dan ook een nieuw logo”, vond de gemeente, en gaf Erik Wallenburg, ontwerper van het oude logo, de eervolle opdracht om een nieuw logo te ontwerpen. In de aanloop naar de officiële opening van het complex op zaterdag 11 juni, werd het dinsdagmiddag 24 mei gepresenteerd. Dat deed Wallenburg uiteraard zelf, samen met wethouder van sport Ewout Suithoff.

“Het oude met het nieuwe verbinden, dat moest het uitgangspunt worden”, aldus Suithoff. “En omdat het oude logo van Wallenburgs hand was, leek het niet meer dan logisch om aan hem te vragen de lijn door te trekken, en een nieuw logo te bedenken. Hij aarzelde geen moment, en zei van harte ‘ja’. Daar zijn we natuurlijk blij mee. En dit is het resultaat!” Het nieuwe ontwerp was afgedrukt op een banner, en die werd vervolgens feestelijk uitgerold. Gemakshalve horizontaal, om het leesbaar te houden en te kunnen verduidelijken.

Dat deed Wallenburg op verzoek met alle graagte. “Waterlijnen, sportlijnen en de scheiding tussen de zaal- en watersport, die elementen wilde ik laten terugkomen. De kleuren van het vlechtwerk in de gevel zijn erin verwerkt, samen met de groen-blauwe waterlijn. Dat allemaal samen is dus het nieuwe logo geworden.” 

Het ‘nieuwe gezicht’ zal meteen volop in beeld zijn. Alle vormen van communicatie vanuit Het Baken zal het logo voeren, en ook de werkkleding van alle medewerkers zal ervan worden voorzien. Zaterdag 11 juni om 10.00 uur krijgt wethouder Suithoff symbolisch de sleutel van het complex overhandigd, waarmee de officiële opening een feit is. Zeewolde is van harte welkom, en er is uiteraard gelegenheid het nagelnieuwe zwem- en zaalsportonderkomen te bezichtigen. Zie voor een impressie https://www.wsp.com/nl-NL/projecten/2021-nieuwbouw-sportcomplex-het-baken-zeewolde