Afbeelding
Foto: Eigen foto

In the picture 500 met Ruthger Bakker

· leestijd 2 minuten In The Picture

Aflevering 500: Ruthger Daniel Bakker (aangewezen door Paul van den Berg).

Naam: Ruthger Bakker.

Leeftijd: 44.

Geboorteplaats: Leeuwarden.

Burgerlijke staat: Gehuwd.

Kinderen: Zes (samengesteld gezin).

Beroep: Eigenaar Iconicx Energy Group.

Sport: Fitness, moet ik nodig weer oppakken!

Hobby’s: Muziek produceren, motorrijden.

Levensovertuiging/geloof: Christen.

Levensmotto: Wees eerlijk en oprecht en blijf jezelf.

Favoriete muziek: Ik heb veel bewondering voor de muziek van bijvoorbeeld HAEVN.

Die tijd zou ik graag over willen doen: Mijn jeugd.

Daar blijf ik voor thuis: Quality time met mijn gezin!

Dat heb ik van m’n kinderen geleerd: Dat de huidige generatie enorm veranderd is ten opzichte van voorgaande generaties.

Ik zou wel een dag willen ruilen met: Met alle respect voor de persoon in kwestie; Mark Rutte! Dan zou ik direct een functie elders aannemen en het ‘stokje’ overdragen aan een capabele leider die voor en achter Nederland staat.

Zeewoldenaar sinds: 2020.

Ik koos voor Zeewolde omdat: Mijn vrouw woonde al in Zeewolde. Zeewolde ligt centraal in Nederland, ideaal voor mijn werk!

Hoe drukte op Schiphol kop in te drukken: Meer vluchten vanuit andere luchthavens, als Eelde. Niet te vroeg (en ook niet te laat) aanwezig zijn helpt ook al. 

Mijn kleine bijdrage aan klimaatverbetering: Vanuit mijn bedrijf onder andere door het bieden van veilige duurzame energieoplossingen (zoals zonnestroomsystemen) voor particulieren en bedrijven. 

Hoe gebruik gas beperkt te houden: Bijvoorbeeld door het inzetten van alternatieve vervangende/aanvullende middelen; denk aan elektrisch koken, een warmwaterboiler en/of een klimaatinstallatie.

Stikstofplannen kabinet: Hoewel het goed is – en een gezamenlijke verantwoordelijkheid – om goed voor onze aarde te zorgen, slaan ze met de huidige plannen en de manier waarop ze worden gepresenteerd de plank goed mis.  

Het feit dat ik door Paul van den Berg werd aangewezen voor In the picture: Een heel leuke verrassing! 

Door de oorlog gaan onder andere onze energieprijzen omhoog. Wat merk jij hiervan in jouw werk? (vraag Paul): We zijn vanuit mijn bedrijf nauw betrokken met energieleveranciers die momenteel nagenoeg geen aanbiedingen doen vanwege de huidige marktontwikkelingen. Nederland is vanuit de laatste peilingen in Europa het op twee na duurste land als het om bijvoorbeeld de gasprijs gaat. Vasteprijsovereenkomsten die onlangs zijn afgelopen of binnenkort aflopen, worden stilzwijgend verlengd met een variabele looptijd tegen de standaard variabele tarieven die reeds de pan zijn uitgestegen. Op dit moment zien wij nog wel redelijk goede alternatieven voor zakelijke klanten als het gaat om energiecontracten, maar voor particuliere klanten is het momenteel erg lastig. De huidige marktontwikkelingen hebben een enorme impact voor de eindverbruikers. Het blijft voor ons een uitdaging iedereen bij te staan, te adviseren en wegen te creëren de energiekosten zo laag mogelijk te krijgen/houden. 

Wat ik verder nog kwijt wil: Ik heb diep respect voor mensen zoals Paul die, met gevaar voor eigen leven, oorlogsgebieden ingaan om mensen in nood te helpen. Hoe mooi zou het zijn dat wij gezamenlijk ons ‘steentje’ mogen bijdragen in dat waar het eigenlijk in het leven omgaat…? 

Volgende keer in the picture: Erik Holzhauer.

Mijn vraag aan hem: We leven in een bijzondere en turbulente tijd; hoe probeer jij je bijdrage te leveren in het helpen van je medemens en anderen te bewegen om mensen als Paul te steunen in het goede werk dat zij doen?

Afbeelding
Lions bereiden zich voor op 6e editie van de Polderrally Algemeen Instagram 7 feb, 23:03
Afbeelding
Naut Smetsers loopt 'Muskathlon' voor het goede doel, in Ghana! Algemeen Instagram 7 feb, 22:45
Afbeelding
Polderband BROZ viert 50-jarig bestaan met rondtoer door Flevoland Cultuur Instagram 7 feb, 14:00