Clinic die wordt gegeven aan de pedagogisch medewerkers van de bso
Clinic die wordt gegeven aan de pedagogisch medewerkers van de bso Foto: aaangeleverd

Bewegen in de openbare ruimte op de bso

· leestijd 1 minuut Ingezonden Ingezonden

ZEEWOLDE - Sporten en bewegen in de openbare ruimte verdiend zijn aandacht. Paulien van den Hee heeft namens Sport & Cultuur een nieuw project opgestart. Namelijk bijscholing over de mogelijkheden van stimuleren van bewegen in de openbare ruimte op de bso aan de pedagogisch medewerkers van de bso’s in Zeewolde.

De bijscholing bestond uit een aantal clinics bij de bso’s. Er zijn clinics gegeven voor speurtochten, bosspellen, het gebruik maken van spullen in de openbare ruimte, creatief in de natuur, duurzaam spelen en tikspelen.

De clinic tikspelen werd gegeven op de vlinderboom in Zeewolde. Dit was een groot succes! De overige, ook succesvolle clinics worden gegeven aan de Kiekeboe in Zeewolde.

In de ochtend gingen de pedagogisch medewerkers aan de slag voor hun eerste bijscholing over de mogelijkheden in de openbare ruimte, en in de middag kregen de kinderen de lessen van de pedagogisch medewerkers.

Door de samenwerking van  Sport & Cultuur Zeewolde en de bso’s is er een mooi project ontstaan wat een maatschappelijk doel heeft bereikt: Het aandacht geven aan stimulering van het gebruik van de openbare ruimte voor het buitenspelen zodat kinderen meer buitenspelen en meer beleving tijdens het buitenspelen krijgen.

Sport & Cultuur wil niet alleen dat de bso’s in Zeewolde kansen krijgen om meer kennis te krijgen van het bewegen in de openbare ruimte, maar ook alle kinderen in Zeewolde. Daarom zijn de buurtsportcoaches iedere week te vinden op de speelpleinen in de buurt.

Maandag vanaf 14.30 tot 15.30 zijn de buurtsportcoaches aanwezig op de speelpleinen van de basisscholen, T ’Wold, De Regenboog, Kaleidoscoop en de Panta Rhei en op woensdag van 13.00 tot 14.00 bij de Mozaïek en De Toermalijn, en van 14.30 tot 15.30 bij T ’Kofschip.

Ieder kind is welkom! Stimuleer vooral vriendjes en vriendinnetjes om ook buiten te spelen. Elke buitenspeeldag neemt het team van Sport & Cultuur de bakfiets mee met verschillende buiten speelmaterialen, maar ook worden er grote groepsspellen gespeeld met alle kinderen die op dat moment aanwezig zijn.

Inschrijving is niet nodig, maar beleving tijdens het buitenspelen zeker wel!

Meer informatie staat op www.sportencultuurzeewolde.nl of op de social media kanalen via @sport_in_zeewolde

Clinic duurzaamspelen aan de pedagogisch medewerkers van de bso
Afbeelding
Hengelsporters van "Ons Stekkie" kwalificeren zich voor NK met twee titels Sport Instagram 20 mei, 09:19
Afbeelding
VV Zeewolde laat in kampioenswedstrijd geen spaan heel van Swift '64 Sport Instagram 19 mei, 15:37
Kleinkoor Caprice organiseert een open repetitie voor geïnteresseerde zangers
Open repetitie bij Kleinkoor Caprice Nieuws Ingezonden 18 mei, 21:25