Afbeelding
Foto: Ris Steensma

Sjors van der Panne bracht warmte in The Lux

Ingezonden Instagram

ZEEWOLDE - Zanger Sjors van der Panne wist afgelopen zaterdagavond het goedgevulde theater The Lux in vervoering te brengen met zijn show ‘Chansons van Sjors’. In aanvang met minder bekende chansons creëerde hij een opmaat naar klassiekers als “La vie en rose” en het uptempo gebrachte “Vivre” (Laat me, Shaffy/List).

Sjors zingt zeer harmonieus, het klinkt alsof zijn stem aan de gitaar vastgeplakt zit. Dat maakt zijn optreden erg bijzonder.

Hij werd begeleid met keyboard door Hubert-Jan Horrocks en op gitaar door Peter Pluer. Sjors vertelde over zijn nieuwe gadget, een digitale drumbox App; “Een vriendin van mijn moeder vond het maar niks”, zei hij. Maar ja, wat moet je anders? Het klonk helemaal niet onaardig, maar de verwachting is dat Sjors met zijn kwaliteiten zoveel furore gaat maken, zodat hij binnen niet al te lange tijd zich wel een drummer kan permitteren om aan de band toe te voegen.

Met aanhoudend enthousiasme bleef Sjors het publiek aanmoedigen om mee te klappen en te zingen. Zeker na de pauze kon de zaal  bij het nummer “Ce n’est rien” niet meer stil zitten. Het was alsof het Franse idool met zijn lange blonde krullen, Julien Clerc, de zaal was binnengeslopen, zo natuurgetrouw klonk het.

Kortom, Zeewolde kan terugkijken op een warme (ook letterlijk) avond met deuntjes die blijven hangen. Het was een mooie opening van het theaterseizoen en we zijn nu al benieuwd naar wat ZeewoldeLive nog meer voor ons in petto heeft. 

Deze recensie is geschreven door: Wibe Sierksma