Zeewolde hoog, Zeewolde droog!
Zeewolde hoog, Zeewolde droog! Foto: Ruud van Velzen

Protestactie: ‘Houden we de voeten droog in Zeewolde?’

Ingezonden Instagram

ZEEWOLDE - Bezorgde oude en jonge Zeewoldenaren hielden zaterdag 6 januari voor het gemeentehuis een protestactie waarbij ze opkwamen voor het milieu. Op hun protestborden was onder andere te lezen: “Straks alleen nog Zee? (zonder wolde)?” en “ACT NOW or SWIM LATER!”. Ze maakten een vuist tegen de dreiging van het stijgende water, en voor het klimaat en de toekomst.

Een voorbijganger was diep onder de indruk: “Ik woon al 15 jaar in Zeewolde, maar ik heb dit nog nooit eerder meegemaakt hier. Heel mooi dat men ook hier ook opkomt voor een betere toekomst!”

Voorstelling ToTTopdebodem 

Gelukkig is het allemaal niet zo dreigend als het lijkt en hadden we hier te maken met een filmopname voor de voorstelling ToTTopdebodem. Een productie in het kader van het jubileum ‘veertig jaar Zeewolde’. Georganiseerd door leden van twee kerken, Het Kruispunt en De Schuilhof, de opvoering is op 19 en 20 april.

De voorstelling gaat over de geschiedenis van Zeewolde en er wordt vooruit gekeken naar de toekomst van ons dorp. In het verhaal spelen verschillende hoogtepunten van Zeewolde een rol, en het speelt zich onder meer af in het (fictieve) gemeentearchief van Zeewolde, en in het huis van een Zeewoldenaar die ook veertig wordt.

De eerste oefendag was op 6 januari en werd afgesloten met de filmopname, die ook gebruikt gaat worden in het stuk.

Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Flevolandse boerenmentaliteit voert boventoon tijdens Kennisdag Bodem en Water Ingezonden 1 mrt, 10:36
Afbeelding
'De Dinsdagavondsalon' zoekt Zeewolder dichters Ingezonden 1 mrt, 10:32
Afbeelding
4,3 miljoen euro subsidie beschikbaar voor het platteland: LEADER Flevoland 2023-2027 geopend Provincie 1 mrt, 10:05