Afbeelding
logo

Praktische uitleg over het gebruik van het openbaar vervoer

· leestijd 1 minuut Ingezonden

ZEEWOLDE - Veilig en gemakkelijk reizen met openbaar vervoer moet voor iedereen mogelijk zijn. Daarom geven OV-ambassadeurs uitleg over het reizen met trein en bus.

Driedelige cursus

Belangstellenden kunnen deelnemen aan een driedelige cursus ‘reizen met het openbaar vervoer’, bedoeld voor 55-plussers. In de cursus krijgen zij van deskundige OV-ambassadeurs advies en tips over het reizen met trein of bus. Spelenderwijs worden zij wegwijs gemaakt in het gebruik van het ov.

Het is voor sommige mensen al wat langer geleden dat ze gebruik maakten van het openbaar vervoer. Door deze driedelige cursus te volgen en door samen een oefenreisje te ondernemen, blijkt het vaak allemaal mee te vallen. Een uitje naar familie of een bekende, naar een museum of een bezoek aan het ziekenhuis is geen probleem meer.

In de eerste twee bijeenkomsten wordt informatie gegeven over reismogelijkheden en hoe het aanschaffen van een geldig vervoersbewijs in zijn werk gaat. Vervolgens maken de deelnemers kennis met de verschillende mogelijkheden om een reis te plannen. Door samen een reis te plannen raken zij ook hiermee vertrouwd. Internet, apps, telefoon maar ook papier kunnen ingezet worden.

De bijeenkomsten duren ongeveer 1,5 uur. Er is volop gelegenheid om vragen te stellen.

De derde bijeenkomst is een proefreis. Tijdens deze proefreis worden de deelnemers geassisteerd bij het opladen van een OV-chipkaart, het kopen van een geldig plaatsbewijs en met het in- en uitchecken. Op deze manier kunnen zij persoonlijk ervaren hoe gemakkelijk het reizen met bus en trein is.

“Wat een gezellige middagen. Ik kijk uit naar het proefreisje. Dan ga ik oefenen met de automaten op het station en de samenreiskorting op de OV-chipkaart zetten.” Lies (82 jaar)

Deelname aan deze cursus is gratis. De reiskosten van het proefreisje zijn voor rekening van de deelnemer. De eerstvolgende cursus in Zeewolde wordt gegeven op donderdag 29 februari, 7 maart van 14.00 – 15.30 uur in FlevoMeer Bibliotheek aan de Kerkstraat. Op 14 maart wordt de proefreis gemaakt.  

Aanmelden kan op www.ervaarhetov.nl/ov-ambassadeur of telefonisch door te bellen met 038 - 454 01 30.