Afbeelding
Eigen foto

1 Aprilgrap op de Richtingwijzer

· leestijd 1 minuut Ingezonden

ZEEWOLDE - Op onze oproep aan inwoners om verhalen en anekdotes met ons te delen uit de afgelopen veertig jaar is al een aantal mooie reacties binnengekomen, zoals deze van Johan van Heerde.

De Boomfeestdag werd gehouden aan de Bosruiterweg. Meester Johan had de leerlingen van groep 7 en 8 van de Richtingwijzer verteld dat de week eerder geplante bomen speciale verzorging nodig hadden. Zoals water en groeipoeder. Dus op 1 april zou de groep op de fiets naar het bewuste bosperceel gaan om de geplante jonge boompjes water te geven. De leerlingen moesten emmers, gieters en laarzen meenemen. Sommige leerlingen hadden argwaan, al of niet getipt door hun ouders. Maar toen ze de volgende dag ook de fiets van meester Johan zagen staan met op de bagagedrager een gieter en laarzen gingen ze alsnog snel naar huis om die op te halen.

Zo vertrok die woensdagmorgen de groep naar de Bosruiterweg, uitgezwaaid door de leerlingen van de andere groepen. Halverwege bleek meester Johan het groeipoeder vergeten te zijn. De hele groep fietste terug naar school. Daar werden ze op het schoolplein onthaald met een groot plakkaat dat het toch een 1 aprilgrap betrof.

Zeewolde 40 jaar: Verhalen gezocht!

Heeft u ook een onvergetelijk moment, een bijzonder verhaal of een grappige anekdote meegemaakt in de afgelopen veertig jaar? Of kent u iemand die een indrukwekkende ervaring wil delen? Of het nu gaat om een historische gebeurtenis, een hartverwarmend initiatief, een bijzondere ontmoeting of een hilarisch voorval - wij willen het horen!

Stuur uw reactie (max 400 woorden en liefst ook een foto) naar redactie@zeewolde-actueel.nl, Instagram of onze Facebookpagina en wie weet schittert uw bijdrage dit jaar in de Zeewolde Actueel!


Bijschrift - Credit