Afbeelding
Foto: Eigen foto

BoerEnLunch: lunchen bij de boer

Ingezonden

ZEEWOLDE - Hoe leuk is het om te lunchen bij een boer(in) op het erf en samen een kijkje te nemen op de boerderij. In Zeewolde doet ‘Bij Boer Sjaak Boerderijbeleving’ mee. Bij het melkveebedrijf aan het Nulderpad kan je komen lunchen op zaterdag 15 juni van 12.00 tot 14.30 uur. Het melkveebedrijf is als educatieboerderij aangesloten bij Boerderij Educatie Nederland en Boer in de Klas.

In de week van 8 tot en met 16 juni vindt de Week voor de Gezonde Jeugd plaats en dat is reden voor tuinders en boeren om te laten zien waar Nederlands voedsel vandaan komt en hoe gezond eten wordt gemaakt.

‘Weet wat je eet’

Groente en fruit uit de kassen, de boomgaard en van het land, zuivel en kaas van de melkveehouder of een doos verse eitjes van de kippenboer, een broodje haring of een lekkere hamburger, kortom: het wordt “boer”gondisch genieten voor bezoekers van BoerEnLunch op de boerderij. Het aanbod van het lekkere eten is veelzijdig en bestaat vooral uit seizoensgebonden streekproducten.

Veilig voedsel staat hoog in het boeren-vaandel. Team Agro NL wil als promotor van de agrarische sector laten zien, proeven en beleven waar ons voedsel vandaan komt en hoe het wordt gemaakt. “Daarom is iedereen in de Week voor de Gezonde Jeugd, van 8 tot en met 16 juni, uitgenodigd voor een kijkje bij onze voedselmakers.” De activiteit wordt georganiseerd in samenwerking met Lokaal Wijzer en Zoek de Boer.