Afbeelding
Foto: Jelle Stellingwerf

Koningsnacht en Koningsdag rustig verlopen

Politie

ZEEWOLDE – Politie en burgemeester kijken terug op een gezellig drukke Koningsdag 2022 en goed verlopen Koningsnacht met het Promsconcert en feest in de Groene Schuur. “Er zijn geen noemenswaardige incidenten te melden”, meldde Miklós Coumou van politie Zeewolde tijdens het politiepersuur op donderdag 28 april. “Ondanks de enorme drukte heerste er overal een feestelijke en goede sfeer.”

Die goede sfeer kwam voornamelijk omdat Koningsdag na twee jaar corona eindelijk weer ouderwets samen gevierd kon worden. En daar werd massaal gehoor aan gegeven. Voor veel kleine kinderen was het waarschijnlijk een eerste ervaring met de traditionele Koningsdag. Naast veel Zeewoldenaren, waren er ook veel toeristen onder de bezoekers. Dat bleek wel bij de loterij van Scouting Jan Wandelaar, waar burgemeester Gorter de trekking verzorgde. Onder de winnaars waren mensen afkomstig uit heel Nederland. 

De populaire kleedjesmarkt en enorme toeloop van bezoekers zorgde ervoor dat het tot aan de Levant vol stond met auto’s. Door medewerking van de politieagenten, die speciaal hiervoor eerder in dienst waren gekomen, werd het parkeren in goede banen geleid. 

Het was duidelijk dat iedereen volop genoot van deze feestelijke dag. Het bleef dan ook lang gezellig druk in en om het centrum.