Politie
Politie Zeewolde Actueel

Politieberichten

· leestijd 1 minuut Politie

ZEEWOLDE – In het tweewekelijkse politiepersuur meldde Miklós Coumou van de politie Zeewolde over de periode 3 tot 17 maart de volgende zaken:

4/3: Van een werkschip, dat lag afgemeerd langs de Adelaarsweg, zijn in de nacht van 3 op 4 maart diverse gereedschappen weggenomen. Van de diefstal is aangifte gedaan.

4/3: Eenzijdig ongeval (02.50u) op de Gooiseweg nadat een 32-jarige Zeewoldenaar moest uitwijken voor een overstekend hert. De auto kwam via de vangrail op zijn kant in de middenberm terecht. De bestuurder kon door de brandweer worden bevrijd. Ambulancepersoneel constateerde geen letsel.

5/3: Uit een vaartuig, liggend in de Marinahaven van de Eemhof, zijn tussen 3 en 5 maart diverse goederen weggenomen, waaronder twee brandstoftanks, een (water)skipaal, touwen en marifoon. Van de diefstal is aangifte gedaan.

10/3: Twee jongens uit Harderwijk (15 en 16 jaar) zijn rijdend op de scooter op de Knardijk (19.15u) bedreigd door inzittenden van een bestelbus. Om woorden kracht bij te zetten haalde een van de daders een kettingzaag tevoorschijn. Een van de scooterrijders sprong van schrik in het water. Mogelijk is aan het incident een conflict voorafgegaan. De politie heeft de zaak in onderzoek.

12/3: Op de kruising Gooiseweg/Gooimeerdijk kwamen twee auto’s in botsing (17.00u). Vermoedelijk is een van de bestuurders door rood licht gereden. Beide bestuurders (uit Almere en Hoogeveen) raakten gewond, van wie één een ernstig beenwond opliep. De verkeersongevallendienst onderzoekt de zaak.

13/3: Op het Kerkplein (03.10u) werd een vriendengroepen belaagd door een andere vriendengroep. Een van de mannen die de zaak probeerde te sussen, werd geschopt en geslagen. Twee Zeewoldenaren (28 en 29 jr) hebben aangifte gedaan. Het onderzoek loopt.

14/3: Met behulp van een pomp is uit een loods aan de Oogstweg tussen 11 en 14 maart 500 liter dieselolie gestolen. Er was geen braakschade. Met een sleutel uit de loods is vervolgens ook een stoomcleaner meegenomen. Van de diefstal is aangifte gedaan.

14/3: Een fietser op de rijbaan van de Gooiseweg (09.50u) bleek een 80-jarige verwarde man te zijn uit Huizen. Een bezorgde automobilist wist de man bij de carpoolplaats aan de kant te halen. De man is naar huis gebracht en overgedragen aan zijn eigen zorgkader.

15/3: Bij de rotonde op de Kruisboog zag een 26-jarige Amsterdamse bestuurder van een bestelbus een 26-jarige fietsende vrouw uit Zeewolde over het hoofd (06.40u) . De fietsster kwam ten val en hield daar een aantal kneuzingen aan over.

Afbeelding
Koninklijk varen met de "Piet Hein" in Zeewolde Cultuur gisteren
René de Jong, Anneleen Links en Ben Scharft zijn klaar voor de fandag op 8 mei.
Wolderwijd kijkt uit naar fandag: 'Zichtbaarheid belangrijk voor toekomstambities' Sport Instagram 6 mei, 12:00
Gerrit Jan Gorter
Burgemeester Gerrit Jan Gorter van Zeewolde kondigt vertrek aan Gemeente Instagram 6 mei, 11:53