Afbeelding
©Ruud van Velzen

Drie verdachten vast voor schietincident Open Hof: ‘slachtoffer moest een lesje worden geleerd’

Politie

ZEEWOLDE - Voor het schietincident dat dinsdag 5 oktober 2021 plaatsvond op de Open Hof en waarbij een 35-jarige man uit Harderwijk gewond raakte zijn drie verdachten aangehouden. Het gaat om drie mannen van 26, 30 en 35 jaar van Poolse afkomst. Twee van hen zaten al in voorarrest. Op 18 januari werd een derde verdachte in de zaak aangehouden. Dat meldt Omroep Flevoland. 

Uit de eerste zitting rondom de zaak dinsdag 8 maart in de rechtbank in Lelystad bleek een van de drie verdachten tijdens verhoor aangegeven te hebben ‘dat het slachtoffer hen geld schuldig was dat hij niet kon terugbetalen en dat hem daarom een lesje moest worden geleerd’. 

Het slachtoffer, ook met Poolse nationaliteit, is na de wilde beschieting op de parkeerplaats op de Open Hof met een schotwond in het been naar het ziekenhuis gebracht. De rode motorfiets waarop getuigen de vermoedelijke daders zagen wegvluchten werd later aangetroffen in Lelystad. Hier werd tevens het wapen teruggevonden.

Volgens het Openbaar Ministerie weigerde het slachtoffer om aangifte te doen. De drie aangehouden mannen worden verdacht van ‘poging tot moord in vereniging’, het bezit van een automatisch vuurwapen en diefstal of heling van verschillende voertuigen. 

De 26-jarige verdachte werd aangehouden tijdens zijn tijdelijke vrijlating uit het Huis van Bewaring, waar hij zat voor een ander geweldsdelict. De 30-jarige verdachte kon worden aangehouden na een achtervolging door de politie in verband met een in Duitsland gestolen BMW. De 35-jarige verdachte werd aangehouden in een woning in Den Haag.