Afbeelding
Foto: Politie Nederland

Veel schade door aanrijdingen

Politie

ZEEWOLDE – In twee weken tijd hebben in Zeewolde meerdere aanrijdingen plaatsgevonden. Dat bleek uit het politiepersuur donderdag 12 mei. De schade aan de betrokken voertuigen is aanzienlijk. Gelukkig bleef lichamelijk letsel beperkt. Opvallend is dat de betrokken bestuurders uit het hele land afkomstig zijn.

Op 29 april (16.10 u) waren drie auto’s betrokken bij een aanrijding op de Gooiseweg, kruising Ganzenweg. De bestuurders waren afkomstig uit Hattem, Dalfsen en Harderwijk. De voorste auto remde af voor de stoplichten. Zijn achterligger deed hetzelfde alleen de derde automobilist remde te laat en reed op de auto’s in. Eén bestuurder is ter controle door een ambulance naar het ziekenhuis gebracht.

Op de Kwartiermakerslaan ter hoogte van Nienoord verloor een automobilist de macht over het stuur en kwam via de vluchtheuvel op de verkeerde weghelft terecht. Daar vond een aanrijding plaats met een tegemoetkomende auto. Eén bestuurder kwam uit Almere. De andere bestuurder, een 64-jarige vrouw uit Zeewolde, werd ter controle naar het ziekhuis gebracht. Beide auto’s zijn total loss.

Bij de turborotonde op de Knardijk remde op 2 mei (07.50u) een Duitse automobilist voor een groep overstekende ganzen. De achterligger, een automobilist uit Kampen, had dit te laat in de gaten en reed achterop. Beide voertuigen waren total loss.

Twee dagen later, op 4 mei (22.00u), was het weer raak op de Knardijk toen een vrachtwagenchauffeur het rode verkeerslicht over het hoofd zag en te laat in de remmen ging. Hierdoor reed hij achterop de auto voor hem, die daardoor tegen de verkeerslichten aanreed. De bestuurders waren afkomstig uit Poortugaal en Zwolle.