Afbeelding
Foto: Zeewolde Actueel

Boetes uitgedeeld bij verkeerscontroles

· leestijd 1 minuut Politie

ZEEWOLDE – De politie heeft begin mei bij verschillende controles diverse boetes uitgedeeld.

Bij een verkeerscontrole op de Zeewolderdijk in de ochtend van 2 mei heeft de politie tien voertuigen gecontroleerd. Een bestuurder uit Harderwijk kreeg een waarschuwing voor een verkeerde manier van zekeren van zijn lading en moest dit ter plaatse in orde maken. Een andere bestuurder uit Harderwijk kreeg een bekeuring voor het niet kunnen tonen van zijn rijbewijs. Ook was er een boete voor een bestuurder uit Zeewolde voor het seinen met groot licht. “Kennelijk met de bedoeling om andere automobilisten op de hoogte te brengen van de politiecontrole die op dat moment plaatsvond”, aldus Arjen Jongejan, van politie Zeewolde.

Diezelfde dag werd om 14.15 uur bij een algemene controle op de Strandweg een automobilist staande gehouden. De bestuurder, een 41-jarige man uit Zeewolde, bleek niet in het bezit van een rijbewijs. Hiervoor is een proces verbaal opgemaakt. Tevens bleek het voertuig niet verzekerd te zijn. De bestuurder krijgt 28 dagen de tijd om aan te tonen dat de auto ten tijde van de controle wel was verzekerd.

Tijdens een snelheidscontrole met de lasergun op 6 mei (15.30 uur) werd op de Knardijk een snelheid van een snorfiets gemeten. Een 22-jarige bestuurder uit Amsterdam reed hier met een snelheid van 50 km/u terwijl voor de snorfiets een wettelijke snelheid is toegestaan van 25 km/u.

De snorfiets bleek te zijn voorzien van een module waardoor de snelheid kon worden opgevoerd. De bestuurder moest ter plaatse de module verwijderen. Deze is door de politie in beslag genomen en zal worden vernietigd. De bestuurder kan een proces verbaal tegemoet zien.