Afbeelding
Foto: Politie Nederland

Politieberichten

· leestijd 1 minuut Politie

ZEEWOLDE - In het tweewekelijkse politiepersuur meldde Miklós Coumou van de politie Zeewolde over de periode 14 april tot 28 april de volgende zaken:

15/4: Op de Flevoweg is een snorfiets zonder verlichting staande gehouden (01.30 uur). Bij controle bleek dat de 19-jarige bestuurder uit Zeewolde teveel te hebben gedronken. Zijn rijbewijs is ingevorderd en hij krijgt een proces-verbaal.

15/4: In het centrum nabij de bibliotheek is een 3-jarige kleuter op een loopfietsje onder een scootmobiel gekomen. Het geschrokken kindje is nagekeken door ambulancepersoneel. Op een blauwe plek na heeft het verder niets aan het incident overgehouden.

16/4: Uit een landbouwvoertuig, staand op een afgesloten deel van de Knarweg, is tussen 14/4 (15.00 uur) en 16/4 (17.30 uur) circa 300 liter diesel gestolen. Hiervoor was een gat in de tank geboord. Ook werden er vernielingen aangericht zoals het doorknippen van kabels en is geprobeerd het voertuig in brand te steken. Een grote schadepost voor de eigenaar van het voertuig, die aangifte heeft gedaan.

17/4: Bij controle viel een snorfiets op die om 03.00 uur over het Jolpad reed. De 17-jarige bestuurder uit Zeewolde bleek onder invloed te zijn van alcohol. Uit een blaastest bleek ruim 2x zoveel als is toegestaan. Met een rijverbod en een proces-verbaal is jonge bestuurder overgedragen aan zijn ouders.

18/4: Bij de bosbranden op Tweede Paasdag op een drietal plekken in het bos is er volgens de politie duidelijk sprake van brandstichting. Getuigen zagen een mogelijke verdachte. Ondanks helikopterinzet kon deze niet gesignaleerd worden. Het signalement luidt: Man, klein van stuk, gezet postuur, fietsend met koptelefoon op zijn hoofd. Iets gezien? Melden kan via 0900-8844 of Meld Misdaad anoniem op 0800-7000.

19/4: Op een windmolenpad belandde een quad in het water (16.00u). De 18-jarige bestuurder uit Zeewolde zag de sloot over het hoofd. Toen de quad het water inreed werd hij gelanceerd en belandde hij aan de overkant van het water. Het slachtoffer is met een ambulance naar het ziekenhuis gebracht. Op een aantal schaafwonden na bleek er verder geen letsel te zijn.

19/4: Bij controle op de Gooiseweg (23.40u) is een 44-jarige Lelystedeling staande gehouden. De man was twee keer eerder geverbaliseerd voor het rijden zonder rijbewijs. De hardleerse bestuurder krijgt wederom een proces-verbaal voor het rijden zonder rijbewijs. Echter, ditmaal werd ook zijn voertuig in beslag genomen.

28/4: Eenzijdig ongeval op de Gelderseweg (05.30u). De 57-jarige bestuurder uit Zeewolde was onder invloed van alcohol, reed te snel en had waarschijnlijk geen veiligheidsgordel om. Zijn auto kwam door het ongeval dwars op de rijbaan te staan en raakte zwaar beschadigd. Hij is met een ambulance naar het ziekenhuis gebracht waar hij een nachtje ter observatie moet blijven.

Afbeelding
Tulpen Kunst Route open tot en met 4 mei / andere routes Tulpenroute dicht Ingezonden 2 uur geleden
De eerste hindernissen staan al op het parcours; de atletiekbaan
Zeewolde Kruist de Buizen race nadert! De eerste hindernissen staan klaar. Algemeen Instagram 4 uur geleden
Afbeelding
'Heel Zeewolde danst' voor het laatst 'de wereld rond' Cultuur Instagram 4 uur geleden