Politie
Politie Foto: Zeewolde Actueel

Politieberichten

· leestijd 2 minuten Politie

ZEEWOLDE - In het tweewekelijkse politiepersuur meldde Miklós Coumou van de politie Zeewolde over de periode 31 maart tot 14 april de volgende zaken:

2/4: Een bromfietser viel op toen deze ‘s nachts (4.30u) wel heel langzaam over de Sportlaan reed. Bij controle bleek de 20-jarige bestuurder uit Zeewolde teveel te hebben gedronken; 2x zoveel als is toegestaan. Na een ademanalyse op het politiebureau is de jongeman met een rijverbod en proces verbaal heengezonden.

2/4: Bij een politiecontrole is op het Bolwerk een automobilist staande gehouden op verdenking van het rijden onder invloed van drugs. De 19-jarige bestuurder uit Zeewolde testte inderdaad positief op een drugs waarop hij mee moest naar het bureau voor een bloedtest. In afwachting van de uitslag werd hij met een rijverbod heengezonden.

3 /4: Aan de rand van het bos, langs de Groenewoudseweg stuiten surveillerende agenten rond 04.00 uur op een brandende auto. De brandweer kwam ter plaatse om de brand te blussen. Het bleek te gaan om een gestolen auto. De auto-eigenaar had al aangifte gedaan; zijn jas met daarin de autosleutels was in een horecagelegenheid in Harderwijk gestolen. Forensische opsporing werd in kennis gesteld. Politie onderzoekt de zaak.

5/4: Aan de Oostergo is een 30-jarige man uit Sneek aangehouden (09.00 u) wegens overtreding van een straatverbod. De man, een bekende veelpleger in het noorden van het land, blijkt hardleers want enige tijd geleden was hij voor hetzelfde aangehouden. Ook nu stond hij in de tuin en wilde hij niet weg. De man is voor verhoor meegenomen naar het politiebureau. De officier van Justitie zal bepalen wat er met hem gebeurt.

5/4: Op de kruising Gooiseweg –Nijkerkerweg botsten twee auto’s op elkaar (19.00u). Een van de bestuurders, een 48-jarige man zonder vaste woon- of verblijfplaats raakte daarbij bekneld. Zowel de man als de bestuurster van de andere auto, een 25-jarige vrouw uit Harderwijk, zijn naar het ziekenhuis gebracht. De verkeersongevallendienst doet onderzoek.

6/4: Een 43-jarige bestuurder van een bestelbus met aanhanger moest plotseling remmen op de Gooiseweg (10.40u). Daardoor schoof de lading, glas voor raamwerk, op de aanhanger naar voren en knapte. De weg kwam daardoor vol te liggen met glas. De provincie kwam ter plaatse voor afzetting en het reinigen van het wegdek.

9/4: Een 75-automobilist uit Zeewolde zag twee fietsers, die op het Havikskruid uit tegenovergestelde richting kwamen, over het hoofd. Een fietser kwam ten val en de andere, een 26-jarige vrouw uit Zeewolde, kwam op de motorkap terecht. Van schrik gaf de bestuurder gas. Hierdoor kwam een fiets muurvast onder het voertuig te zitten. Er moest een krik aan te pas komen om de fiets los te krijgen. De onfortuinlijke fietsers kwamen met de schrik vrij en hoefde niet naar het ziekenhuis.

9/4-10/4: Poging woninginbraak aan de Vossebes. Inbreker(s) forceerden de achterdeur en raam maar kwamen niet binnen. Wel lieten ze schoensporen en inbrekerswerktuigen achter. Forensische opsporing werd in kennis gesteld. Politie onderzoekt de zaak.

11/4: De rotonde Spiekweg/Tweespan is rond 13.30 uur gestremd geweest vanwege een vrachtwagen die zijn oplegger verloor. De oplegger stond midden op de rotonde waardoor een verkeerschaos ontstond. De provincie kwam om het verkeer te regelen. De oplegger is weggesleept door een berger.