Afbeelding
Foto: politie.nl

Twee verdachten aangehouden voor mogelijke drugshandel

Politie

ZEEWOLDE - De politie heeft op dinsdag 6 juni een inval gedaan bij een woning aan de Vossendal. Daarbij werd een 21-jarige man door het arrestatieteam aangehouden op verdenking van handel in verdovende middelen. Daarnaast werd ook een 18-jarige vrouw aangehouden vanwege mogelijke medeplichtigheid. In de woning zijn verschillende soorten drugs aangetroffen en in beslag genomen.

De politie kwam de verdachten op het spoor in een lopend onderzoek naar de handel in verschillende soorten drugs. Dit onderzoek resulteerde in een doorzoeking van de woning. De gemeente onderzoekt de mogelijkheid om een zogeheten bestuurlijke maatregel op te leggen. “We zouden bijvoorbeeld de woning voor een bepaalde periode kunnen sluiten”, licht burgemeester Gerrit Jan Gorter toe. “Maar dat is nog even in afwachting van het rapport.”

Blijf melden

De politie en gemeente werken nauw samen met het Openbaar Ministerie en verschillende andere organisaties om drugscriminelen hard aan te pakken en jongeren preventief uit de criminaliteit te weren.

De politie en overheid roepen op om mogelijke signalen van drugshandel en ondermijning te melden. “Wij kunnen dat niet alleen. We hebben uw ogen en oren nodig.”

Ziet u één van deze signalen?

•         Jongeren die ergens rondhangen en snel wat uitwisselen met voorbijgangers.

•         Een auto waar mensen steeds iets ‘afhalen’.

•         Veel aanloop bij een (dichtgeplakte) woning, ook op gekke tijden.

Meld deze dan bij politie of de wijkagent. Dit kan via politie.nl of door te bellen naar 0900-8844 of via Meld Misdaad Anoniem op 0800-7000.