Afbeelding
Foto: Zeewolde Actueel

Onverklaarbare fout: stemmen ’t Kofschip moeten worden herteld

Politiek

ZEEWOLDE - Er vond dinsdagmorgen een hertelling plaats van de vorige week woensdag op ’t Kofschip uitgebrachte stemmen voor de Provinciale Staten. Er zat een onverklaarbaar verschil van één stem tussen het aantal ingeleverde stempassen en het aantal uitgebrachte stemmen. Volgens de voorschriften is een hertelling dan noodzakelijk.

Ook op bijvoorbeeld stembureau Open Haven was een fout ontdekt, maar deze was verklaarbaar en in dat geval hoeft er niet te worden herteld. Bij ’t Kofschip was de reden echter onduidelijk. Om 10.30 uur ging de container van het betreffende stembureau daarom nogmaals open en gingen zeven ambtenaren op zoek naar de fout. In totaal moesten er 1.143 stembiljetten worden geregistreerd. Of waren het er toch 1.142? Dat was nou net de vraag! Na zo’n drie uur was de fout ontdekt en was er geen verschil meer tussen het aantal stempassen en het aantal stembiljetten. Opgelucht kon iedereen weer gewoon aan het werk. Overigens bleef de verkiezingsuitslag helemaal hetzelfde. 

Afbeelding
VV Zeewolde haalt met Ed Engelkes toptrainer in huis Sport 6 uur geleden
Afbeelding
Isala doet onderzoek naar Porfyrie: 'Soms lopen mensen jarenlang rond met ernstige klachten' Partnerbijdrages 18 uur geleden
Nederlands Korfbalteam
Nederlands Korfbalteam tegen Regioteam in Het Baken: bestel nu je gratis ticket Sport 22 uur geleden