Afbeelding

VV Zeewolde zet verdienstelijke leden in het zonnetje

· leestijd 2 minuten Sport

ZEEWOLDE – Ger Blom, eind november voorzitter geworden van VV Zeewolde, hield zaterdagmiddag 4 januari zijn eerste Nieuwjaarsspeech.

Blom stond bij zijn toespraak allereerst stil bij het overlijden het afgelopen jaar van een viertal (ex-)leden van de voetbalvereniging. Muisstil was het in de bomvolle kantine toen Blom hun namen voorlas: Bianca van den Brink (42, vele jaren assistent-trainer en leider van verschillende teams) op 15 januari, Michiel Visser (57, trainer, leider en assistent-scheidsrechter) op 23 juni, Jan Willem van der Lely (82, erelid, terreinknecht en naamgever van het ‘Ome Jan’-toernooi) op 2 augustus en Wim Vendrig (54, oud-selectiespeler) op 26 augustus. Het applaus van de aanwezigen dat volgde, was zeer indrukwekkend.

Er waren het afgelopen jaar ook mooie momenten. Zo werd het eerste kampioen in de vierde klasse, ging de JO19 met een vierde team van start en werd er begonnen met een JO5 en een JO6. “Zodoende kun je bij VV Zeewolde voetballen vanaf je derde tot ver in de tachtig,” aldus Blom gekscherend. Voorts memoreerde de voorzitter onder meer de jeugduitwisseling met Berwick Rangers, het convenant met Almere City, het samen met de gemeente Zeewolde opstellen van het lokaal sportakkoord en de ledentevredenheidsenquête in november. Blom keek ook alvast vooruit. Zo kondigde hij aan dat het boardingsveld een opknapbeurt krijgt, evenals de oudste kleedkamers. Daarnaast benoemde hij de zorg over het in stand houden van de (kunst)grasvelden. Want voetballen, daar draaide het volgens de voorzitter toch wel om bij VV Zeewolde. “En we maken stappen in onze ambitie om iedereen die dat wil ten minste drie voetbalmomenten in de week aan te kunnen bieden met trainers en coaches die verstand van zaken hebben.”

Roan Fokker (31) werd tijdens de Nieuwjaarsreceptie benoemd tot speler van verdienste. Roan speelde 198 wedstrijden voor het eerste elftal en zou de 200 al gepasseerd zijn, als hij in de bekerwedstrijd tegen Hatto Heim niet geblesseerd was geraakt. Onder trainer Mathieu van Heijningen was Roan zelfs aanvoerder van het eerste geweest. Roans vader Ron Fokker (61) werd zaterdagmiddag benoemd tot lid van verdienste. Ron deed meer dan 15 jaar vrijwilligerswerk bij VV Zeewolde. Zo was hij C-coördinator en twee en een half jaar leider van het eerste elftal. Er waren nog vier nieuwe leden van verdienste. Freerk Smit (54) werd voorzitter van VV Zeewolde, nadat zijn vriend Luc Hoppen eind juni 2013 plotseling overleed. Daarvoor was hij enige jaren E-coördinator geweest. Eddie Terweij (52) verricht al jarenlang hand- en spandiensten bij VV Zeewolde. Zo was hij betrokken bij de bouw van het boardingveld, was hij initiator van diverse presentatiegidsen, is hij fotograaf en twitteraar van de voetbalvereniging, al sinds 2012 lid van de sponsorcommissie en stuwende kracht achter het hele kantinegebeuren. Robertino de Klerk (57) verzorgt al enige jaren de inkoop en het voorraadbeheer in het clubhuis. Ook is hij verantwoordelijk voor het onderhoud van de koffiesystemen. Jan van Middelaar (55) ten slotte is al sinds 2010 actief bij VV Zeewolde. Sinds die tijd verzorgt hij op nauwgezette wijze de financiële jaarstukken van de vereniging. Recentelijk werd hij voor zijn vierde termijn benoemd als penningmeester. Verder programmeert hij de prijzen in de kassa’s van de vereniging en is hij betrokken bij de Grote Clubactie aan het begin van het seizoen. Niet onvermeld mag blijven is dat hij de contacten met de gemeente Zeewolde onderhoudt.

Naast de onderscheiden personen werden er nog enige leden in het zonnetje en de bloemetjes gezet: Ben Scharft (webmaster en ict-specialist), Johan Henkes (sponsor en via Dotcomsport betrokken bij allerlei toepassingen en systemen bij de club), Gert Visscher (25 jaar aan de club verbonden als trainer), Nico Hoogkamer (stopt na tien jaar coördinator uitwisseling met Berwick Rangers), Hans van der Lely (idem, was overigens op wintersport) en Karla Reinhart (stopt na 17 jaar vrijwilligerscoördinator).

Aan het eind van zijn toespraak maakte voorzitter Blom nog bekend dat JO11-8 het eerste ‘team van de maand’ was. Voortaan wordt elke maand een team in de schijnwerpers geplaatst omdat het zich op een of andere wijze verdienstelijk maakt.

Afbeelding
Afbeelding