Verdiende overwinning VV Zeewolde net niet voldoende voor periodetitel

· leestijd 2 minuten Sport

ZEEWOLDE – VV Zeewolde heeft zaterdagmiddag 7 maart thuis op sportpark De Horst een dik verdiende 3-1 overwinning geboekt op SV Otterlo. Vooral in de eerste helft kwamen de gasten er niet aan te pas. De formatie van Peter Epe klom met de zege op naar de vierde plaats op de ranglijst, de titel van de tweede periode zat er echter net niet in.

Het verschil in de beginfase van het duel zaterdagmiddag werd vooral gemaakt door Jan Struijk. Er ging constant dreiging uit van de na de winterstop bij de polderboys aangesloten voorwaarts. Daardoor gingen ook zijn medespelers beter voetballen. Het balbezit vertaalde zich aanvankelijk nog niet in echte doelkansen. In de 24e minuut kwam de thuisploeg daarom bijna uit het niets op voorsprong. Ali Akachar gaf de bal niet al te best voor op Struijk, maar die wist daar wel raad mee. De nieuweling kapte in één beweging zijn tegenstander uit en liet vervolgens Otterlo-goalie Bas Pol kansloos: 1-0. Zeewolde ging daarna door. Mooi op te zien was de werklust die de hele ploeg aan de dag legde. Vooral Ramon Chaigneau, Maurizio Sleurink, Niels van Moolenbroek en Jasper van Scherrenburg lieten zien er deze middag zin in te hebben. Dat werd in de 39e minuut beloond met de tweede treffer. Het was er één over vele schijven. Struijk bediende Ruben Stoelhorst, die vervolgens Ramon Chaigneau in staat stelde de aanval beheerst af te ronden: 2-0.

In de tweede helft kwamen de gasten er wat meer uit en kon ook Zeewolde-doelman Romero Butz laten zien dat hij niet voor niets meedeed. Epe, die zaterdagmiddag Ronald Hoek moest missen, probeerde het initiatief weer wat meer bij zijn ploeg te krijgen door Hessel Korthuis en Melvin Cooker in te brengen voor respectievelijk Jasper van Scherrenburg en Ruben Stoelhorst. Dat leken goede ingrepen te zijn, maar in de 67e minuut ging het alsnog zomaar mis. Met een fraai lobje wist invaller Dries Hazeleger Butz te verschalken, waardoor de spanning helemaal terug in de wedstrijd was: 2-1. De bezoekers stonden nog na te genieten van de treffer, toen Struijk hoogstpersoonlijk de marge alweer op twee had gebracht. Ali Akachar bereikte met een bekeken pass de vrijstaande uitblinker en deze tikte de bal van dichtbij achter doelman Pol: 3-1. Otterlo trachtte nog wel terug te doen, maar het ontbrak de ploeg aan overtuiging en al helemaal aan slagkracht. Door het uitvallen van Akachar eindigde Zeewolde de wedstrijd met tien man, maar ook daar wisten de Veluwenaren niet meer van profiteren.

Zeewolde had z’n plicht gedaan door te winnen, maar dat deed Blauw Geel ’55 ook. De ploeg uit Ede won via een treffer in de laatste minuut met 2-1 van Stroe, waardoor Zeewolde naast de titel van de tweede periode greep. Wel stegen de polderboys door hun zege naar de vierde plaats op de ranglijst. De achterstand op koploper Blauw Geel bedraagt zes punten, die op de nummer twee en drie (Zwart-Wit ’63 en VVOP) drie. Zaterdag 14 maart moet VV Zeewolde in Harderwijk op bezoek bij Zwart-Wit. De heenwedstrijd werd destijds gewonnen door de Harderwijkers, maar toen stond Zeewolde nog ver in het rechterrijte.

Jan Struijk werd zaterdagmiddag tot man of the match uitgeroepen.

Opstelling VV Zeewolde: Romero Butz, Ramon Chaigneau, Maurizio Sleurink, Reinier Joustra, Jasper van Scherrenburg (60. Hessel Korthuis), Niels van Moolenbroek (85. Wouter Neederkoorn), Rutger de Vries, Denilçon Ramazan, Jan Struijk, Ali Akachar en Ruben Stoelhorst (63. Melvin Cooker).