Afbeelding

Zeewolde wint bekerduel door veel betere tweede helft

· leestijd 1 minuut Sport

ZEEWOLDE - Na enkele oefenduels stond zaterdag 29 augustus voor VV Zeewolde de eerste officiële wedstrijd op het programma. Het betrof het bekerduel tegen Sportclub Teuge. Bij rust leidden de gasten nog met 1-0, in de tweede helft stelde de formatie van Peter Epe orde op zaken: 3-1.

Vanwege het coronagebeuren werd er bijna een half jaar geen competitie- of bekerwedstrijd gespeeld op sportpark De Horst. De laatste officiële wedstrijd dateerde van zaterdag 7 maart, toen SV Otterlo met 3-1 werd verslagen. Niet ver daarvoor was Zeewolde op bezoek geweest bij Sportclub Teuge en was de hekkensluiter van toen met liefst 7-0 opgerold. Dat lieten de gasten zich zaterdagmiddag niet weer gebeuren. Zeewolde liet weliswaar zien over meer individuele kwaliteiten te beschikken, dat leidde in de eerste helft nauwelijks tot serieus uitgespeelde kansen. In de 16e minuut nam Teuge zelfs brutaal de leiding. Doelpuntenmaker was Bram de Haan. Er hing een buitenspellucht aan de treffer, maar daar wilde de gedecideerd leidende scheidsrechter Maat niets van weten. De thuisploeg was even van slag en had er veel moeite mee weer in het ritme te komen. In de tweede helft veranderde het spelbeeld. Binnen acht minuten boog de thuisploeg de achterstand om in een voorsprong. Eerst was het in de 51e minuut de van NSC overgekomen nieuweling Youri Blom die vanaf zestien meter verwoestend uithaalde na een assist van Jan Struijk (1-1), twee minuten later was Struijk zelf er als de kippen bij na geklungel in de verdediging van Teuge (2-1). Plotseling begon het veel beter te lopen bij de polderboys. Een mooi lobje van Struijk belandde in de 63e minuut op de paal en had bijvoorbeeld meer verdiend. Denilçon Ramazan zorgde in de 79e minuut voor het hoogtepunt van de middag. Met zijn rechtervoet probeerde hij het vanaf links maar eens, even later kwam de bal 25 meter verder in de verre hoek terecht: 3-1. De score had nog wel verder op kunnen lopen en dat zou niet eens geflatteerd zijn geweest, zover kwam het zaterdagmiddag niet meer. Bijzonder was wel dat vijf spelers zaterdagmiddag hun debuut maakten bij VV Zeewolde. Drie ervan kwamen uit de eigen jeugd: Jeffrey van Kampen, Kevin Ozinga en Roy Terweij. Verdediger Maurizio Sleurink werd uitgeroepen tot man of the match. De volgende bekertegenstander van VV Zeewolde is ESC uit Elburg, dat zaterdagmiddag met 2-0 won bij VEVO uit Veessen.

Spelers VV Zeewolde: Romero Butz, Ramon Chaigneau (61. Jeffrey van Kampen), Maurizio Sleurink, Jeffrey Bras, Julian de Roder (61. Kevin Ozinga), Denilçon Ramazan, Niels van Moolenbroek (88. Roy Terweij), Jan Struijk, Youri Blom, Ali Akachar (71. Jeroen Roos), Nick Redegeld (46. Rutger de Vries). Toeschouwers: 150.