Prima seizoensopening VV Zeewolde

· leestijd 1 minuut Sport

APELDOORN/ZEEWOLDE – VV Zeewolde is het nieuwe seizoen uitstekend begonnen door in Apeldoorn met 3-1 te winnen van het plaatselijke AGOVV. De drie Zeewolder goals werden gemaakt binnen een tijdsbestek van nog geen tien minuten.

Zeewolde had in het eerste deel van de wedstrijd een veldoverwicht, maar af en toe was het de thuisploeg die er gevaarlijk uitkwam op sportpark Berg en Bos in Apeldoorn. De score werd geopend in de 28e minuut. Denilson Ramazan profiteerde van een fout in de verdediging van AGOVV: 0-1. Twee minuten later stond het al 0-2, toen Ruben Stoelhorst een een-tweetje met Niels van Moolenbroek knap afmaakte. Op een assist van Reinier Joustra maakte Ali Akachar er na 36 minuten 0-3 van. Joustra had vlak daarna de 0-4 op zijn schoen, maar zijn inzet ging naast. In de tweede helft deed Zeewolde het wat rustiger aan. Dat was ook de verdienste van de thuisploeg, die zich niet zomaar bij de nederlaag neer wilde leggen. Verder dan een (tegen)treffer van Steven van Es in de 64e minuut kwam het echter niet. Op de 1-3 overwinning voor de formatie van Peter Epe viel uiteindelijk niets af te dingen, zeker voor wie bedenkt dat Zeewolde vorig jaar nog in Apeldoorn met 2-0 onderuit was gegaan.

Zaterdag 26 september ontvangt VV Zeewolde SKV uit Wageningen op sportpark De Horst. De komende tegenstander van de polderboys startte het seizoen met een 1-1 gelijkspel tegen Zwart-Wit ’63 uit Harderwijk.

Opstelling VV Zeewolde: Romero Butz, Ramon Chaigneau, Jeffrey Bras, Maurizio Sleurink, Kevin Ozinga (68. Jeffrey van Kampen), Denilçon Ramazan, Reinier Joustra, Rutger de Vries, Ali Akachar, Ruben Stoelhorst (62. Nick Redegeld; 88. Youri Blom) en Niels van Moolenbroek.