Afbeelding
(archieffoto viswedstrijd - Jos Oostendorp)

Hengelsportvereniging Ons Stekkie maakt mooie stappen

· leestijd 1 minuut Sport

ZEEWOLDE - In een jaar met Corona gaat alles anders dan verwacht. Activiteiten vinden geen, of in een heel andere setting, doorgang. “De hengelsport in Zeewolde vormt daarop geen uitzondering”, laat voorzitter van hengelsportvereniging Ons Stekkie, Jan van de Bovenkamp weten. “Zo zijn er weer de nodige dingen gebeurt die het interessant genoeg houden om er ook in dit jaar volop tegen aan te gaan.”

Die inzet werd beloond met wederom een stijging in het ledenaantal. Ook laat Van de Bovenkamp weten dat er een aantal mooie stappen zijn gezet. Bijvoorbeeld met betrekking tot de komst van het DataCenter. Jan: “Om de rechten en de omstandigheden aan en in de Hoge Vaart voor de hengelsport optimaal te houden, ook na komst van het DataCenter, is ingezet op overleg en betrokkenheid. Dat loont, want bereikbaarheid van de gehele oever is door het projectteam reeds als een zekerheid gegeven.” Ook het lozen van warm water, thermische vervuiling, en de effecten hiervan op flora en fauna zal, door inzet van de lokale hengelsportvereniging, onder andere met betrokkenheid van de landelijke hengelsport organisatie worden onderzocht. “De inbreng vanuit de hengelsport vindt plaats door een ecoloog vanuit de organisatie. De vereniging is het wakend oog en adviseert.”

Een andere mooie stap is het creëren van zogenaamde VISparels. “Wateren die ingericht worden op een manier dat de hengelsporter er optimaal gebruik van kan maken. Jong, oud, en ook slecht ter been zijnde sportvissers zullen hiervan profiteren.”

Succesvolle resultaten

Op wedstrijdvlak laat Ons Stekkie zich ook niet onbetuigd. Niet voor niets staat de vereniging in Flevoland te boek als ‘The One To Beat’. De Polderkampioenschappen waren wederom een prooi voor team Zeewolde en ook de individuele titel belandde in Zeewolde bij Patrick van de Bovenkamp. Bij het NK, waar onder strikte coronaregels werd gevist, werd het mixed team van Ons Stekkie 6e in een veld tussen semi professioneel gesponsorde fabrieksteams!

Hoogtepunt is dat er voor het eerst, na een altijd zeer strenge selectie, een Zeewolder visser is geselecteerd voor het WK 2021: Fabiénne ter Horst. “Door prima resultaten en te demonstreren dat ze een super talentvolle sportvisser is mag zij deelnemen aan dit hoogste denkbare level sportvissen”, aldus de voorzitter, “maar ook de resultaten van Paula Petit, mede-presentator van Vis vrouwen op RTL 4 én clublid, mogen er zijn; met de feeder is ze voor alle heren een geduchte concurrent.”

De jeugd viste dit jaar massaal en steeds beter. “Goede voorlichting over de omgang met vis en de juiste technieken werpen hun vruchten af. We hopen in 2021 weer veel voor deze groep te mogen organiseren.” Voor ouderen gaat de hengelsport een nieuw traject in. “Met het project Samen Vissen gaan we proberen ouderen in verzorgingstehuizen minimaal één nostalgische visdag aan te bieden. Wat is er nou mooier dan herinneringen ophalen aan de waterkant?”

Meer informatie: https://visseninzeewolde.mijnhengelsportvereniging.nl/

Afbeelding
Aan de slag met een idee om uw buurt op het platteland te verbeteren? Kom naar het Leefbaarheidscafé! Ingezonden 27 mrt, 12:40
Afbeelding
Ondernemers en Oosterwold centraal bij openbare fractievergadering CDA Zeewolde Politiek 27 mrt, 11:18
Afbeelding
Rotarycheques voor hospice, Toon Hermanshuis en IDPZ Zorg en Welzijn Instagram 27 mrt, 09:09