Afbeelding
Eigen foto

Examens Taekwon-do school Hwa Rangdo succesvol afgelegd

· leestijd 1 minuut Sport

ZEEWOLDE - Voor leden van taekwon-do school Hwa Rangdo was het 3 juli een spannende dag. Het was tijd om examen te doen. 

In de ochtend waren de pupillen aan de beurt om aan de examencommissie te laten zien wat ze de afgelopen periode geleerd hadden. Hierbij kwamen diverse onderdelen aan bod. Na een kort beraad kwam het verlossende woord: alle leden waren geslaagd. Ze verdienden daarmee een gekleurde slip of volgende band.

Later op de middag was het tijd voor de Dan-graad examens. Maar liefst vijf leden gingen op voor hun zwarte band. “Een mijlpaal waar ze jaren hard voor gewerkt hebben”, aldus de vereniging. Vanwege de corona-beperkingen kon er niet optimaal getraind worden. “Maar waar een wil is, is een weg. Maandenlang is er getraind op het strand; kou, wind en regen trotserend. Een zwarte band examen is namelijk ook niet zomaar een examen. Er zijn landelijke richtlijnen waaraan deelnemers moeten voldoen.”
Om in aanmerking te komen voor een Dan-graad examen is het verplicht om landelijke technische trainingen te volgen. Ook moet men een scheidsrechterlicentie hebben en een Ondersteunend Instructeurs training. Voorafgaand aan het examen hebben kandidaten ook een online theorie-examen moeten afleggen. Sommige van deze examenkandidaten zijn al lid van taekwon-do school Hwa Rangdo sinds 2009. Met een beperkt publiek werd het examen afgelegd. “De zenuwen waren goed zichtbaar, maar ondanks alle spanningen werd er een mooi examen afgelegd.” De kandidaten lieten diverse vormen van sparring zien, de tot nu toe geleerde negen tuls moesten gelopen worden en vijf verschillende breektesten. Met mooie woorden van een tevreden examencommissie werd de spannende dag afgesloten.

Refererend aan de hoofdtrainer Fred Klein hebben de Dan-graad examenkandidaten nu de ‘letters geleerd en is het vanaf nu tijd om woorden te gaan maken’. “Leren stopt niet na het behalen van de 1e Dan, in taekwon-do kun je doorgaan tot 9e Dan-graad. Train gerust een keertje mee”, laat de vereniging weten. 

Meer informatie: https://www.hwa-rangdo.nl/

Afbeelding
Serkan en Emine vinden in Zeewolde rust en warmte terug Algemeen Instagram 21 apr, 21:25
Afbeelding
Snipers Heren 1 kampioen en promoveert naar tweede divisie Sport Instagram 21 apr, 17:57
Afbeelding
Vijf supermuzikale malloten: Släpstick in 'Schërzo' Cultuur Instagram 21 apr, 14:56