Michel Zrour

Eerste tegendoelpunten zorgen voor eerste nederlaag VV Zeewolde

· leestijd 1 minuut Sport

ZEEWOLDE – Het eerste elftal van VV Zeewolde is zaterdagmiddag 30 oktober tegen de eerste nederlaag van het seizoen aangelopen. VVOP ging er op sportpark De Horst met de volle buit vandoor: 0-2. De formatie van Peter Epe behoudt nog wel de koppositie in de 3e klasse B afdeling Oost, maar moet die plek delen met SV Otterlo.

Zeewolde kon zaterdagmiddag niet in de sterkste opstelling voor de dag komen. Daarvoor ontbraken er vanwege blessures te veel spelers die normaliter het verschil kunnen maken: Ronald Hoek, Reinier Joustra, Jan Struijk en Roy Schoonhoven. De polderboys begonnen echter sterk en kwamen met veel strijd en power voor de dag. Dat resulteerde na ruim een kwartier in een paar hachelijke momenten voor het doel van de tegenstander uit Voorthuizen, maar de bal wilde niet meewerken aan de Zeewolder plannen. Gaandeweg het eerste bedrijf zakte de thuisploeg weg en kropen de gasten steeds meer uit hun schulp. In de 39e minuut kwam VVOP zelfs op voorsprong. Uit een voorzet van links kopte Niek Bos binnen en kon doelman Martin van Barneveld voor de lijn geen redding meer brengen: 0-1. Nog voor rust kreeg Zeewolde kans op de gelijkmaker. Een corner van Tom de Boerdere belandde voor de voeten van Niels van Moolenbroek, maar de spits zag kans van drie meter naast te schieten. Direct na rust sloegen de Voorthuizenaren andermaal toe. Na een fout in de verdediging van Zeewolde kwam de bal bij Aart van Veldhuizen, die zodoende de kans kreeg zijn faam als goalgetter wederom waar te maken: 0-2. Het betekende een mentale dreun voor de thuisploeg. Het was ook niet zo dat de ‘blauwen’ het niet meer probeerden, maar de gasten bleven zonder al te veel moeite hun spel ontregelen. Toen Alexander Sijtsma in de 78e minuut met zijn tweede gele kaart van het veld werd gestuurd, zat er dan ook weinig anders meer op dan de handdoek in de ring te gooien. Lucas Pelgrum werd na afloop tot man of the match uitgeroepen, al zou hij hoogst waarschijnlijk liever drie punten hebben gehad. Concurrent SV Otterlo zag haar uitwedstrijd bij VV Veenendaal afgelast worden en heeft nu net als VV Zeewolde twaalf punten uit vijf wedstrijden.

Opstelling VV Zeewolde: Martin van Barneveld, Ramon Chaigneau (76. Tim Koelewijn), Maurizio Sleurink, Alexander Sijtsma, Lucas Pelgrum, Denilçon Ramazan, Ivar Wolters (76. Collin van den Brink), Julian de Roder, Rutger de Vries (64. Nick Redegeld), Niels van Moolenbroek en Tom de Boerdere (57. Soufiane Bouaissaoui).

Stand aan kop: 1. VV Zeewolde 5-12 (8-2), 2. SV Otterlo 5-12 (11-6), 3. AGOVV 6-12 (18-8), 4. VVOP 6-12 (16-8), 5. ONA ’53 6-10 (16-11), 6. VV Veenendaal 5-9 (13-8).