Zeewolde Actueel

Zeewolde toont veerkracht tegen Stroe na dramatische start

· leestijd 1 minuut Sport

ZEEWOLDE – Even leek het erop dat het eerste elftal van VV Zeewolde in een soort vrije val terecht was gekomen, juist op tijd richtte de formatie van Peter Epe zich zaterdagmiddag 20 november op en wist op sportpark De Horst tegen v.v. Stroe ’48 een 0-2 achterstand om te buigen in een 4-2 overwinning.

Terug in de wedstrijd

Na de zeer succesvolle start van het seizoen met vier prima overwinningen, leed Zeewolde 30 oktober jl. tegen VVOP de eerste nederlaag van het seizoen (0-2). Vorige week ging de bekerwedstrijd in Schalkhaar verloren (0-1) en bij het doordeweekse inhaalduel tegen SC Hoevelaken trok Zeewolde eveneens aan het kortste eind (1-2). Tegen v.v. Stroe leek het er zaterdagmiddag aanvankelijk ook niet op dat de polderboys het tij konden keren. Vooral in de beginfase ging er van alles fout. Roy Groenevelt profiteerde daar in de tiende minuut reeds van. Na knap voorbereidend werk van Mark Koudijs opende hij de score: 0-1. Een kwartier later werd het nog erger. Erwin van Essen werd in het strafschopgebied van Zeewolde onreglementair gestuit, waarna het slachtoffer vanaf elf meter de marge verdubbelde: 0-2. Na een half uur bracht Lucas Pelgrum de spanning in de wedstrijd terug met een frommelgoal: 1-2. Drie minuten later voorkwam buitenspel de gelijkmaker. Aan de andere kant ontsnapte Zeewolde in deze fase aan een tweede strafschop. Twee minuten voor rust werd het alsnog gelijk. Jan Struijk, die was hersteld van een op 9 oktober tegen Zwart-Wit ‘63 opgelopen hamstringblessure, nam de treffer geheel voor zijn rekening. Hij liet een steekpass door zijn eigen benen gaan en fopte daarmee zijn tegenstander, waarna hij met de buitenkant van zijn voet raak knalde: 2-2.

Geen periodetitel

Direct na rust liet Struijk nogmaals zijn klasse zien. Met een prachtige lob vanaf een meter of twintig verschalkte hij doelman Ceriel van Veldhuizen voor de tweede keer: 3-2. Terecht nam hij de hulde van zijn ploeggenoten in ontvangst, die van het door de coronamaatregelen afwezige publiek moest hij er maar bij bedenken. De verkregen voorsprong kwam in het vervolg van de wedstrijd nauwelijks meer in gevaar. Vier minuten voor tijd bracht de voor de tegenvallende Joy Schoonhoven ingevallen Ivor Wolters de stand zelfs nog op 4-2. Het dramatische begin van de wedstrijd was daarmee geheel weggepoetst, de periodetitel van SV Otterlo kon niet meer worden voorkomen. Zeewolde volgt de koploper op zes punten, maar heeft ook een wedstrijd minder gespeeld. Namens wedstrijdsponsor RCN Zeewolde overhandigde Desiree Schulz zaterdagmiddag na afloop een dinerbon van € 50,- aan the man of the match, Julian de Roder.