Afbeelding
Zeewolde Atletiek

Lunch training; het betere alternatief

Sport

ZEEWOLDE - Een extra strenge lockdown. Scholen dicht, nóg meer thuiswerken. Naast de sluiting van de binnensportaccommodaties zijn na 17.00 uur ook de buitensportaccommodaties dicht. “We kunnen bij de pakken neer gaan zitten óf samen kijken hoe we hier het beste van kunnen maken”, meldt Zeewolde Atletiek, “zoals het creëren van mogelijkheden om juist overdag samen te sporten.

Zoals een ‘lunchloop’ tussen 12.00 en 13.30 uur op de atletiekbaan. “Hier kun je op ruime afstand samen hardlopen. Zelfs als de tempo’s verschillen, want op de atletiekbaan raak je elkaar nooit kwijt.” Sporten is voor veel mensen een welkome maar ook belangrijke afwisseling binnen het thuiswerken. “Even eruit en bewegen! Wedden dat de dag er daarna weer heel anders uitziet?”

Deze zogenaamde ‘lunchloop’ is mogelijk gedurende de huidige lockdown: “op alle dagen waarop er vanuit de atletiekvereniging een toezichthouder beschikbaar is. Tot nu toe was dat vrijwel iedere dag, maar check vooraf het rooster op www.zeewolde-atletiek.nl  of download de ClubApp van Zeewolde Atletiek en ontvang pushberichten.”

Op de aangewezen dagen is er inloop tussen 12.00 en 13.00 uur, om 13.30 uur sluit de baan. Leden en niet-leden; alle lopers van 18 jaar en ouder zijn welkom. Vóór de start meld je je even bij de toezichthouder. “Deze is te herkennen aan het felgele jasje, waarbij de kans groot is dat deze toezichthouder ook zijn of haar trainingsrondjes rent.”

De openstelling wordt mogelijk gemaakt door leden van de atletiekvereniging en staat open voor leden en niet-leden. “Voor het gebruik van de atletiekbaan zijn speciale afspraken gemaakt met Kluunpark, de beheerstichting die de baan verhuurd aan de atletiekvereniging. Omdat beweging en vitaliteit belangrijker is dan ooit, zijn hier gedurende deze lockdown periode geen kosten aan verbonden.”

Kijk op www.zeewolde-atletiek.nl voor meer informatie en de openingsmomenten: “Blijf in beweging!” 

Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Realisatie nieuw woonzorgcomplex in Zeewolde een stap dichterbij Ingezonden 4 uur geleden
Afbeelding
Provincie stelt jaarlijks € 130.000,- subsidie beschikbaar voor het beleefbaar maken van Flevolands erfgoed Ingezonden 4 uur geleden
Afbeelding
Inschrijving geopend voor de Avondvierdaagse Zeewolde Algemeen 4 uur geleden